ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου: Ανάδειξη αναδόχου παραλαβής στερεών αποβλήτων πλοίων

10:22 - 25 Ιουν 2019 | Ναυτιλία
Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου: Ανάδειξη αναδόχου παραλαβής στερεών αποβλήτων πλοίων
Το ΔΣ του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου ολοκλήρωσε και τυπικά τον Ανοικτό Διεθνή Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου παραλαβής στερεών αποβλήτων πλοίων. Mάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα, υπεγράφη η σχετική σύμβαση και εγκαταστάθηκε άμεσα η μειοδότρια του διαγωνισμού, Ένωση Εταιρειών Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος ΑΕ – Άρση ΑΕ.

Η νέα σύμβαση φέρνει μείωση ύψους 51% στις τιμές παραλαβής των στερεών αποβλήτων πλοίων με τη Διοίκηση του Λιμένα και τους φορείς της ναυτιλίας να εκτιμούν ότι, η εν λόγω μείωση των τιμών θα επιφέρει σημαντική αύξηση στους κατάπλους και στην παροχή των υπηρεσιών, καθότι ο Λιμένας Ηρακλείου καθίσταται πλέον ανταγωνιστικότερος έναντι άλλων ελληνικών λιμένων.

Ο διαγωνισμός του ΟΛΗ για τη διαχείριση στερών αποβλήτων πλοίων ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2017 και χρειάστηκαν περισσότερα από 2 χρόνια για την ολοκλήρωσή του, καθώς, στο μεταξύ εκδικάστηκαν έξι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων στο ΣτΕ που κατατέθηκαν από τον απερχόμενο ανάδοχο και τελικώς απερρίφθησαν, αριθμός ρεκόρ για τα δεδομένα των δημόσιων διαγωνισμών.

Αξιοσημείωτο είναι ότι δύο αποφάσεις του ΣτΕ, έκριναν ως σύννομη και κανονική την έκπτωση του 51% που τάραξε τα λιμνάζοντα νερά της δυοπωλιακής αγοράς αποβλήτων πλοίων στην Ελλάδα, δημιουργώντας προσδοκίες στη ναυτιλιακή κοινότητα για ανάπτυξη διαλιμενικού ανταγωνισμού, σήμερα που πέραν των δημοσίου συμφέροντος λιμένες έχουμε και δύο ιδιωτικών  συμφερόντων Οργανισμούς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.