ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοίγει το βιβλίο προσφορών για την Attica Group Κύριο

08:13 - 16 Ιουλ 2019 | Ναυτιλία
Ανοίγει το βιβλίο προσφορών για την Attica Group
Πιθανότατα μεθαύριο Τετάρτη 17 Ιουλίου ή το αργότερο τη μεθεπόμενη Δευτέρα 22 θα ανοίξει το βιβλίο προσφορών για την ομολογιακή έκδοση της Attica Α.Ε. Συμμετοχών (Attica Group) ανάλογα με το πόσο γρήγορα θα δώσει τις εναπομείνασες εγκρίσεις η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η Attica Group ανοίγει έτσι τον χορό των επιχειρήσεων που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί για την Ελλάδα στις διεθνείς κεφαλαιαγορές και την πτώση των επιτοκίων των ελληνικών κρατικών ομολόγων σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Στόχος αυτής της έκδοσης είναι να αποπληρωθεί και το δεύτερο μεγάλο ομολογιακό δάνειο που έχει συνάψει η θυγατρική του ομίλου MIG με την Fortress ύψους 143 εκατ. ευρώ και εκπνέει στα τέλη του προσεχούς Οκτωβρίου.

Η απόφαση για την έκδοση του εταιρικού ομολόγου ελήφθη τον προηγούμενο μήνα μεταξύ της διοίκησης της ΠΕΙΡΑΙΩΣ και της MIG αφού σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες ο κ. Χρήστος Μεγάλου, CEO της ΠΕΙΡΑΙΩΣ, φέρεται να είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την MIG η οποία συνεχίζει να αποπληρώνει κανονικά και κάθε μήνα τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς τη τράπεζα.

Ένα μέρος των κεφαλαίων που θ' αντληθούν θα κατευθυνθεί προς το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρίας που είναι η ενίσχυση του στόλου αλλά και η διατήρηση επαρκούς ρευστότητας αφού από 1/1/2020 αυξάνεται το κόστος καυσίμων λόγω του αποθειωμένου πετρελαίου που θα χρησιμοποιείται.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.