ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραθαλάσσια σπίτια των 150.000 και 500.000 ευρώ στο μάτι των Ρώσων επενδυτών

00:06 - 29 Οκτ 2012 | Ακίνητα
Παραθαλάσσια σπίτια των 150.000 και 500.000 ευρώ στο μάτι των Ρώσων επενδυτών
Ακίνητα, διαμερίσματα ή μεζονέτες, αξίας έως 150.000 δολαρίων καθώς επίσης και πολυτελείς βίλες αξίας έως 500.000 δολαρίων, παραθαλάσσιες ή με άμεση πρόσβαση στη θάλασσα είναι στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος των Ρώσων προς την Ελλάδα και την Κρήτη, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ρώσικης Ομοσπονδίας Μεσιτικών Γραφείων, Anna Lupashko, η οποία στο πλαίσιο επιχειρηματικής αποστολής βρέθηκε στην Κρήτη, όπυ είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε ειδική ημερίδα στο Επιμελητήριο Χανίων, μαζί με άλλους παράγοντες της ρωσικής αγοράς, αλλά και του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου.

Ήδη, απόβαση Ρώσων επιχειρηματιών παρατηρείται τελευταία στην Ελλάδα, όπου διερευνάται σε συνεργασία με τοπικούς φορείς η δυνατότητα επενδύσεων. Στο επίκεντρο τα ακίνητα, αλλά και ο τουρισμός, με τελευταίο δεδομένο την επιλογή του Ηρακλείου από των ρωσικό κολοσσό της TEZ Tours ως σημείο Home Porting για τις δραστηριότητές του στην κρουαζιέρα. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεσιτικών Γραφείων της Αγ. Πετρούπολης, Valery Vinogradov, δε θέλησε, στο πλαίσιο της ίδιας επιχειρηματικής αποστολής, να αναφερθεί στις φήμες για αγορά μεγάλων εκτάσεων ή ξενοδοχείων στην Κρήτη από Ρώσους μεγιστάνες. Τόνισε με νόημα ότι υπάρχουν πολλές προσφορές προς Ρώσους αγοραστές από μεσογειακές χώρες, οι οποίες αξιολογούνται και προκρίνονται, κυρίως, εκείνων των περιοχών που δεν αντιμετωπίζουν μεγάλα γραφειοκρατικά προβλήματα και δεν έχουν υψηλή φορολογία. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Χρήστος Δήμας, αναφερόμενος στο θέμα, σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται «μια αλματώδης αύξηση όσον αφορά τους Ρώσους τουρίστες» και πρόσθεσε ότι «όσο αυξάνει ο τουρισμός σε μια χώρα, μετά ακολουθούν τα ακίνητα και συνολικά οι εμπορικές ανταλλαγές». Ο κ. Δήμος υπογράμμισε ότι οι Ρώσοι ενδιαφέρονται για την Ελλάδα «την οποία αγαπούν όχι μόνο για τον ήλιο της, αλλά και την ιστορία της» και τόνισε πως «όσοι οικονομικά έχουν τη δυνατότητα επιλέγουν την Ελλάδα με την προϋπόθεση ότι κι εμείς είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι και δεν κοιτάζουμε να τους κοροϊδέψουμε».

Ερωτηθείς για το, αν η κρίση μπορεί να αποτρέψει τους Ρώσους επενδυτές από το να προχωρήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια, ο κ. Δήμας σχολίασε: «Η κρίση για τους Ρώσους, όπως και για όλους τους άλλους, είναι ευκαιρία και δεν τους τρομάζει. Επομένως, μπορούμε αυτό να το αξιοποιήσουμε. Βεβαίως δεν είναι μόνο η κτηματαγορά, αλλά και οι εξαγωγές και σε ό,τι είμαστε καλοί μπορούμε να πετύχουμε στη Ρωσία».

Από τους Ρώσους επιχειρηματίες, στηνειδική ημερίδα, που διοργανώθηκε στο Επιμελητήριο Χανίων το Σάββατο, τονίστηκε ότι είναι ιδαίτρερα σημαντικό ότι μπορούν πλέον να γίνονται ελεύθερα και γρήγορα αγοραπωλησίες ακινήτων και οικοπέδων στην Κρήτη από πολίτες εκτός Ε.Ε. καθώς το νησί έπαψε να χαρακτηρίζεται παραμεθόριος. Καθυστέρηση μπορεί να υπάρξει μόνο σε περιοχές στρατιωτικού ενδιαφέροντος για τις οποίες, όπως αναφέρθηκε, χρειάζεται ειδική άδεια από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης!

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.