ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα "Οδύσσεια" για τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων

10:57 - 16 Οκτ 2013 | Ακίνητα
Νέα "Οδύσσεια" για τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων
Συνεχίζεται η "Οδύσσεια" για 300.000 ιδιοκτήτες αυθαιρέτων που έχουν υπαχθεί στον "νόμο Παπακωνσταντίνου" καθώς τώρα πρέπει να προσκομμίσουν "δελτίο δομικής τρωτότητας" προκειμένου να τα "νομιμοποιήσουν", σύμφωνα με ρύθμιση που παρουσιάστηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Σταύρο Καλαφάτη.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, στην σχετική υπουργική απόφαση που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση την Τρίτη, επισημαίνεται πως όσοι έχουν υπαχθεί σε προηγούμενες διαδικασίες "νομιμοποίησης" - ή πρόκειται να υπαχθούν σε νέες διαδικασίες - υποχρεούνται να προσκομίσουν το εν λόγω δελτίο ή μελέτη στατικής επάρκειας.

Σημειώνεται ότι και με τον νόμο Παπακωνσταντίνου προβλεπόταν η προσκόμιση των εν λόγω δικαιολογητικών, ωστόσο σε δεύτερη φάση και αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότεροι ιδιοκτήτες που μπήκαν στη διαδικασία δεν το έχουν.

Επίσης, καθώς ο σχετικός νόμος κρίθηκε αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας, στον αέρα βρέθηκε όλη η "νομιμοποίηση" και οι ιδιοκτήτες δεν ήξεραν αν πρέπει να συνεχίσουν τις διαδικασίες ή όχι. Ωστόσο τώρα πρέπει να προσκομίσουν και αυτό το έγγραφο, αλλιώς ακυρώνονται οι προηγούμενες ρυθμίσεις που έχουν κάνει.

Να σημειωθεί ότι παράγοντες του ΥΠΕΚΑ, σύμφωνα με τον Τύπο, αναφέρουν πως οι ιδιοκτήτες δεν θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον για το πιστοποιητικό αυτό καθώς το "δελτίο τρωτότητας" περιλαμβάνεται στον πλήρη φάκελο.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:59 - 16 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.