ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερμού: Στους 10 ακριβότερους εμπορικούς δρόμους του κόσμου

12:30 - 26 Οκτ 2006 | Ακίνητα
Η 10η ακριβότερη εμπορική αγορά παγκοσμίως είναι η οδός Ερμού στο κέντρο της Αθήνας, καθώς τα ενοίκια της ανέρχονται κατά μέσο όρο σε 3.000 ευρώ ανά τ.μ. ετησίως, σύμφωνα με τη μελέτη Main Streets Across the World 2006, που διεξήγαγε η εταιρείαCushman & Wakefield σε 233 εμπορικούς δρόμους 47 χωρών.

Η περσινή θέση του εμπορικότερου δρόμου της πρωτεύουσας στη παγκόσμια κατάταξη ήταν η 12η. Η φετινή άνοδος της οδού Ερμού, σύμφωνα με τον κ. Philip Evans, επικεφαλής του τμήματος Retail της Cushman & Wakefield Αθήνας, επιβεβαιώνεται από την παρουσία πολλών διεθνών σημάτων καθώς και από το υψηλό επίπεδο των εταιρειών που αναζητούν κατάστημα εκεί. Το γεγονός αυτό διατηρεί υψηλά τα ενοίκια των καταστημάτων στην Ερμού καθώς και τον αέρα που ζητείται από τους εμπόρους.

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, η ακριβότερη εμπορική αγορά παγκοσμίως είναι η 5η Λεωφόρος της Νέας Υόρκης, ενώ το ακριβότερό της σημείο βρίσκεται στην διασταύρωση με την 57η Οδό, όπου σε ένα κατάστημα 93 τμ το ενοίκιο ανέρχεται περίπου σε 1.35 εκατ. δολάρια το χρόνο.

Η μεγαλύτερη άνοδος στην παγκόσμια κατάταξη των ακριβότερων εμπορικών αγορών σημείωσε το Νέο Δελχί, καθώς ανέβηκε στην 24η θέση από την 41η στην οποία βρισκόταν το 2005.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.