ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη σκιά της... αβεβαιότητας και το real estate

13:53 - 01 Φεβ 2017 | Ακίνητα
Στη σκιά της... αβεβαιότητας και το real estate
Ξανά στη μέγγενη της αβεβαιότητας για την οικονομία βρίσκεται η αγορά ακινήτων, τόσο σε θεσμικό επίπεδο, όσο και σ’ αυτό των λεγόμενων λιανικών πωλήσεων.

Η επαναφορά της θολής εικόνας για τις διαπραγματεύσεις, τα σενάρια περί Grexit που εμφανίστηκαν στα διεθνή ΜΜΕ αλλά και οι άστοχες δηλώσεις για έξοδο από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή, τρομάζουν τους επενδυτές, εγχώριους και ξένους.

 

Παράγοντες της αγοράς, στελέχη ΑΕΕΑΠ αλλά και απλοί μεσίτες αναφέρουν ότι η επαναφορά του εφιαλτικού 2015 θα τινάξει στον αέρα τις όποιες προσπάθειες εξόδου του ελληνικού real estate από την 8ετή κρίση. «Ένα μήνα μετά την είσοδο του 2017 και βλέπουμε ότι χάνεται και αυτή η χρονιά, σύμφωνα με το ered.gr. 

 

Οι επενδύσεις που προγραμματίζονται «παγώνουν», το ενδιαφέρον των ξένων είναι χαμηλό καθώς ξαναποντάρουν σε νέα κατάρρευση τιμών ενώ ούτε λόγος για αγορές ακινήτων από «μικρούς» επενδυτές».

 

Η κτηματαγορά έχει παγώσει αφού δεν υπάρχουν πλέον αγοραπωλησίες διότι όλοι κρατούν «καβάτζες» μετρητά για δύσκολες ημέρες. Οσο για τις ΑΕΕΑΠ, παρ’ ότι γίνονται κινήσεις και συζητήσεις, κυρίως στον ξενοδοχειακό κλάδο, εντούτοις, αν δεν ξεκαθαρίσει το θέμα της διαπραγμάτευσης και δεν σταθεροποιηθεί η οικονομία δεν πρόκειται να κλείσουν deals.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:44 - 02 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.