ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΑΕΔ: Εξάμηνη παράταση για ρύθμιση οφειλών στους δικαιούχους εργατικής κατοικίας

10:47 - 23 Οκτ 2017 | Ακίνητα
ΟΑΕΔ: Εξάμηνη παράταση για ρύθμιση οφειλών στους δικαιούχους εργατικής κατοικίας
Παράταση μέχρι τις 25 Απριλίου 2018 πήρε η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στο portal του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων και μη οφειλών των οικιστών του τ. Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (τ.ΟΕΚ) με οριστικά παραχωρητήρια.

Η απόφαση εξάμηνης παράτασης της προθεσμίας που κανονικά εξέπνεε στις 25/10/2017 ελήφθη από το ΔΣ του ΟΑΕΔ, με στόχο την εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των δικαιούχων και προκειμένου οι οικιστές να μπορέσουν να ωφεληθούν από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις αποπληρωμής των οφειλών τους βάσει της Υπουργικής Απόφασης 13097/661/13.04.17 και να εξασφαλίσουν τη νέα ενιαία ανά την επικράτεια τιμή μονάδας παραχώρησης των εργατικών κατοικιών, η οποία έχει ορισθεί στα 304,41 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα του portal του ΟΑΕΔ ως εξής: Στο πεδίο «Κοινωνική Πολιτική» επιλέγουν «Ρύθμιση οφειλών δικαιούχων εργατικής κατοικίας στους οικισμούς του τ. ΟΕΚ» και στη συνέχεια ακολουθούν τις οδηγίες που δίδονται αναλυτικά στον «Οδηγό Συμπλήρωσης Αίτησης Υπαγωγής για τις ρυθμίσεις». Μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης, οι δικαιούχοι υποχρεούνται να προσκομίσουν στην αρμόδια Υπηρεσία τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προς επαλήθευση των δηλούμενων στοιχείων, ώστε να οριστικοποιηθεί η καταχώριση της αίτησής τους.

Οι δικαιούχοι με προσωρινά παραχωρητήρια χρήσης έχουν τη δυνατότητα υπαγωγής στις ρυθμίσεις οποιαδήποτε στιγμή μέχρι την έκδοση του οριστικού παραχωρητηρίου της κατοικίας τους (θα ειδοποιηθούν σχετικά από την αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον τηλεφωνικό αριθμό 11320 (ΟΑΕΔ call center).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.