ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φίλης: Προστασία του κόσμου της λαϊκής κατοικίας από τους πλειστηριασμούς

13:34 - 29 Νοε 2017 | Ακίνητα
Φίλης: Προστασία του κόσμου της λαϊκής κατοικίας από τους πλειστηριασμούς
Δέσμη μέτρων, για να μην πάρει η «μπάλα των πλειστηριασμών» τον κόσμο της λαϊκής κατοικίας, ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει διαδιασκία των πλειστηριασμών.

Μιλώντας στον realfm ο κ. Φίλης είπε: «Σήμερα, ξεκινούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων μεγάλης αξίας στρατηγικών κακοπληρωτών, αλλά χρειάζεται να πάρουμε νομικά μέτρα -νομοθετικές προϋποθέσεις που χρειάζονται - ώστε να μην πάρει η μπάλα τον κόσμο της λαϊκής κατοικίας. Χρειάζεται μια δέσμη μέτρων.

» Πρώτον, επέκταση της προστασίας των ακινήτων μέχρι 140.000 ευρώ αντικειμενική αξία, που σήμερα τελειώνει στις 31/12 του τρέχοντος έτους. Αυτά τα δίνουν σε funds και φτιάχνονται ελκυστικά πακέτα για funds ακόμη και με δάνεια ενήμερα. Αυτό είναι λάθος.

» Δεύτερον, λέει η κυβέρνηση ότι υπάρχει μια συμφωνία κυρίων με τις τράπεζες να μην βγουν σε πλειστηριασμό τα ακίνητα. Αυτό πρέπει να νομοθετηθεί. Διότι δεν υπάρχουν κύριοι όταν έχουμε συμφέροντα μπροστά μας.

» Τρίτον, είναι το θέμα της εμπορικής και της αντικειμενικής αξίας. Τα ακίνητα βγαίνουν σε πλειστηριασμό με τις εμπορικές αξίες. Ποιος μηχανισμός τις καθορίζει αυτές;» τόνισε ο κ. Φίλης.

Επίσης έθεσε το ερώτημα γιατίνα μην μπορεί να δανειολήπτς δικαίωμα προτίμησης στο τέλος του πλειστηριασμού. «Μου βγάζεις το σπίτι στον πλειστηριασμό; Θέλω το σπίτι να το πάρω εγώ. Γιατί ο αδελφός μου και ο ξάδελφός μου, μού δίνουν χρήματα να το πάρω, να τελειώνω, σε μια τιμή. Αυτά τα θέματα είναι σοβαρά και είναι μπροστά μας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.