ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φυσικοί πλειστηριασμοί... τέλος- Όλα «στο σφυρί» ηλεκτρονικά

18:16 - 09 Ιαν 2018 | Ακίνητα
Φυσικοί πλειστηριασμοί... τέλος- Όλα «στο σφυρί» ηλεκτρονικά
Την αναστολή της διαδικασίας των φυσικών πλειστηριασμών, που έχουν προγραμματισθεί για την Τετάρτη και μέχρι τουλάχιστον τις 31 Ιανουαρίου 2018 αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση προς τα μέλη του Συλλόγου, αλλά και τους νόμιμα συμμετέχοντες η απόφαση σχετίζεται με την εν εξελίξει νομοθετική διαδικασία εκσυγχρονισμού της διεξαγωγής των πλειστηριασμών, νομοθετική διαδικασία που κρίνεται κατεπείγουσα ενόψει της ολοκλήρωσης της 3ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Έτσι την Τετάρτη θα διεξαχθούν μόνο οι προγραμματισμένοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, που από εδώ και στο εξής θα καθιερωθούν ως η βασική διαδικασία.

Όπως έγραψε το Reporter.gr κυβέρνηση και δανειστές βλέπουν πως η διαδικασία των φυσικών πλειστηριασμών δεν μπορεί να προχωρήσει και πλέον θα γίνεται μόνο με ηλεκτρονικά μέσα. Αυτό αναμένεται να επισφραγιστεί με διάταξη στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, καθώς προβλέπει πως από τις 21.2.2018 οι πλειστηριασμοί διεξάγονται αποκλειστικά και μόνο με ηλεκτρονικά μέσα, ανεξάρτητα από τον χρόνο επίδοσης της επιταγής και επιβολής της κατάσχεσης. 

Τελευταία τροποποίηση στις 19:56 - 09 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.