ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις 4 Δεκεμβρίου η συνέχεια του σίριαλ στον Κέκροπα

09:24 - 07 Νοε 2018 | Ακίνητα
Στις 4 Δεκεμβρίου η συνέχεια του σίριαλ στον Κέκροπα
Για τις 4 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε (για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια) η χθεσινή εκδίκαση της υπόθεσης της διαμάχης του ελληνικού δημοσίου με τους μετόχους του Κέκροπα, για το μεγάλο φιλέτο των 250 στρεμμάτων στο Ψυχικό και στα Τουρκοβούνια.

Όπως αποκάλυψε χθες η διοίκηση της Intrakat στη συνάντηση με τους δημοσιογράφους, η εκδίκαση ήταν να γίνει χθες Τρίτη 6 Νοεμβρίου, όμως το Ελληνικό Δημόσιο ζήτησε και πήρε μια ακόμη αναβολή στο δικαστήριο.

Μάλιστα, όπως είπαν οι άνθρωποι της Intrakat, η δικαιολογία για την επιπλέον αναβολή που πήρε το Δημόσιο χθες, ήταν… κατώτερη των περιστάσεων, καθώς η νεαρή δικηγόρος που παρέστη, επικαλέστηκε λόγους ανακαίνισης του γραφείου της, οπότε είχε χάσει τους φακέλους.

Θυμίζουμε πως η αντιδικία της εταιρείας real estate Κέκροψ με το Ελληνικό Δημόσιο για την κυριότητα 250 στρεμμάτων στα παλιά Λατομεία Ψυχικού, χρονολογείται από το 1988. Πρόκειται για ένα από τα πλέον μακροχρόνια δικαστικά σίριαλ στην ιστορία της εγχώριας επιχειρηματικότητας, καθώς εδώ και δεκαετίες, η υπόθεση εκκρεμεί, παρ’ ότι  όπως η πλευρά των ιδιοκτητών επισημαίνει δεν υπάρχει κανέναν νομικό «πάτημα» στο να μη δοθεί η έκταση στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Είναι έτσι κι αλλιώς μια… δύσκολη υπόθεση, καθώς τα δεδομένα έχουν αλλάξει τις τελευταίες δεκαετίες όπως και οι χρήσεις γης, αλλά και όλη η περιοχή στην οποία «απλώνεται» η εν λόγω έκταση, ενώ το μεγαλύτερο τμήμα της, ήτοι περίπου 185 στρέμματα έχει κηρυχτεί αναδασωτέο.

Στην περιοχή από το 1937 λειτουργούσε ως λατομείο, η οποία σταμάτησε το 1976. Το 1988, το Ελληνικό Δημόσιο άσκησε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αγωγή με την οποία αξίωσε την ιδιοκτησία έκτασης 250 - 300 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Τουρκοβουνίων (Λατομείο Ψυχικού), τμήμα της οποίας η Κέκροψ υποστήριξε ότι της ανήκει.

Επί της αγωγής αυτής, εκδόθηκε απόφαση (υπ΄ αριθμ. 5722/1997) του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία απορρίφθηκε η αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου.

Έκτοτε ακολούθησε ένας μαραθώνιος αγωγών και αιτήσεων αναίρεσης, με την υπόθεση να έχει περάσει σχεδόν απ’ όλες τις βαθμίδες της ελληνικής δικαιοσύνης, αλλά ακόμη άκρη να μην έχει βρεθεί. Πάντως, η πλευρά της εταιρείας σε κάθε τόνο υποστηρίζει ότι η έκταση της ανήκει, ανεξαρτήτως αν – λόγω αλλαγών χρήσεων – μπορεί να χτίσει η να εκμεταλλευτεί στο πλήρες την τοποθεσία… Τα νεότερα στις 4 Δεκεμβρίου λοιπόν.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:03 - 07 Νοε 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.