ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καρυτινός (Εθνική Πανγαία): Ελπίζουμε να κάνουμε ΑΜΚ αν μας το επιτρέψει η ημερομηνία των εκλογών Κύριο

06:42 - 12 Νοε 2018 | Ακίνητα
Καρυτινός (Εθνική Πανγαία): Ελπίζουμε να κάνουμε ΑΜΚ αν μας το επιτρέψει η ημερομηνία των εκλογών
Με ενεργητικό 1,7 δισ. ευρώ η εισηγμένη <ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ> είναι η μεγαλύτερη εταιρία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα. Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της εισηγμένης αποτελείται από πάνω από 340 εμπορικά ακίνητα, κυρίως γραφεία και καταστήματα.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Αριστοτέλης Καρυτινός με δηλώσεις του στον reporter αναφερόμενος στη πορεία εργασιών του 2018 τονίζει τα εξής: <παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικράτησαν στη χώρα μας τη τρέχουσα χρήση είμαι αισιόδοξος και πιθανότατα στο τέλος της χρονιάς η ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ, να πετύχει ρεκόρ επενδύσεων σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές>.
 
 Ο χρόνος των εκλογών θα καθορίσει την περίοδο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου 
 
Για το νέο οικονομικό έτος ο κ. Καρυτινός εκφράζει το προβληματισμό του καθώς είναι εκλογική χρονιά και αναφέρει χαρακτηριστικά: <Το 2019 είναι κομβική χρονιά για την εταιρία. Ο χρόνος που θα προσδιορισθούν οι εθνικές εκλογές θα καθορίσει και πότε θα μπορέσουμε να ζητήσουμε την άντληση κεφαλαίων από το Χρηματιστήριο. Δηλαδή εάν γίνουν οι εκλογές τον ερχόμενο Μάϊο τότε το ερχόμενο καλοκαίρι η εταιρία θα πραγματοποιήσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Εάν γίνουν οι εκλογές τον Οκτώβριο του 2019 τότε θα δυσκολευτούμε να βρούμε χρονική περίοδο για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου>.
 
Συνδυασμός άγνοιας και φορολογικού πανικού ο επταπλασιασμός της φορολογίας
 
Ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης εταιρίας επενδύσεων σε σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα εκφράζει την αγανάκτησή του αναφορικά με την κατακόρυφη αύξηση της φορολογίας κατά 750% στο κλάδο.
Ο κ. Καρυτινός τονίζει τα εξής: <Είναι ακατανόητο θέμα για μένα αυτή η εξοντωτική φορολογική πολιτική στο κλάδο αλλά ουσιαστικά σε 2 εταιρίες σε μας και την Grivallia Properties που ελέγχουμε πάνω από το 90% του κλάδου.  Πιστεύω ότι ο επταπλασιασμός φορολογίας ήταν στοχευμένος  και αποτελεί έναν συνδυασμό άγνοιας και φορολογικού πανικού για να μαζευτούν έσοδα>. Στην ερώτηση του reporter εάν υπάρχει τρόπος να διορθωθεί αυτή η κατάσταση ο κ. Καρυτινός είναι σαφής: <  πρέπει να αναγνωρισθεί ότι έγινε στρατηγικό λάθος. Θέλω να πιστεύω  ότι η κυβέρνηση θα μπορεί να κάνει τη διόρθωση έγκαιρα, δηλαδή θα ήταν ιδανικά πρίν την διενέργεια των επόμενων εθνικών εκλογών. Με την κίνηση αυτή να αυξηθεί η φορολογία κατά 750% βγάλαμε τα μάτια μας απέναντι στους ανταγωνιστές μας στο εξωτερικό>.
 
Δομικό το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας
 
Ο κ. Αριστοτέλης Καρυτινός αναφερόμενος στη πορεία της Ελληνικής οικονομίας υπογραμμίζει τα εξής:  <Η ανάπτυξη του 2% του ΑΕΠ που προέβλεψε στις φθινοπωρινές της προβλέψεις η Κομισιόν δεν μας καλύπτει.  Εχουμε δομικά προβλήματα στην ελληνική οικονομία. Είναι μία οικονομία που ουσιαστικά  στηρίζεται σε χιλιάδες πολύ μικρές επιχειρήσεις και μεγάλο αριθμό ελεύθερων επαγγελματιών. Φορολογείς και δεν μπορείς να εισπράξεις. Χρειαζόμαστε μεγάλες επενδύσεις αλλά και εταιρίες ευρωπαϊκού μεγέθους για ν αντέξεις τον ανταγωνισμό>.
 
Να αναφέρουμε τέλος ότι η ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ με πάνω από το 80% του χαρτοφυλακίου της να βρίσκεται σε αστικές περιοχές υψηλής προβολής και εμπορικότητας σε όλη την Ελλάδα και επιλεκτικά σε άλλες βασικές αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης όπως η Ιταλία. 
 
ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.