ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κτηματολόγιο: Πότε λήγουν οι προθεσμίες για 8 νέες περιοχές

20:01 - 03 Ιαν 2019 | Ακίνητα
Κτηματολόγιο: Πότε λήγουν οι προθεσμίες για 8 νέες περιοχές
Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κτηματολογίου, Βύρωνας Νάκος, καλεί τους πολίτες «να συμμετέχουν στη διαδικασία συλλογής των δηλώσεων η οποία, ήδη, πραγματοποιείται σε 23 περιφερειακές ενότητες της χώρας». Επίσης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, από τις προσεχείς ημέρες ξεκινούν οι προθεσμίες για την υποβολή δηλώσεων για οκτώ περιφερειακές ενότητες.
"Η φετινή χρονιά βρίσκει το σημαντικό αναπτυξιακό έργο του Εθνικού Κτηματολογίου στην τελική φάση ολοκλήρωσής του, με στόχο και σκοπό οι πολίτες να καρπωθούν τα οφέλη από ένα σύγχρονο και ασφαλές σύστημα καταγραφής και δημοσιότητας των δικαιωμάτων της ακίνητης περιουσίας τους. Καλούμε τους πολίτες να συμμετέχουν στη διαδικασία συλλογής των δηλώσεων η οποία ήδη πραγματοποιείται σε 23 περιφερειακές ενότητες της χώρας.
Όλα τα στελέχη του φορέα και των αναδόχων, αλλά και εγώ προσωπικά, θα βρισκόμαστε διαρκώς στην υπηρεσία του πολίτη, με κοινό στόχο και σκοπό την ολοκλήρωση ενός από τα σημαντικότερα μεταρρυθμιστικά έργα της νεότερης Ελληνικής ιστορίας" αναφέρει ο κ. Νάκος.
 
Όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις εν λόγω περιοχές καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.
 
Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις περιφερειακές ενότητες της Αιτωλοακαρνανίας και της Λακωνίας αρχίζει στις 7-1-2019 και λήγει στις 8-4-2019 για τους κατοίκους της ημεδαπής και στις 8-7-2019 για τους κατοίκους της αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο.
 
Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις περιφερειακές ενότητες Δράμας, Ξάνθης, Χαλκιδικής, Καστοριάς και Φλώρινας αρχίζει στις 14-1-2019 και λήγει στις 15-4-2019 για τους κατοίκους της ημεδαπής και στις 15-7-2019 για τους κατοίκους της αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο.
 
Τέλος, η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για την περιφερειακή ενότητα του Ηρακλείου Κρήτης θα αρχίσει το β’ δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου 2019 (θα υπάρξει εκ νέου ανακοίνωση) και θα λήξει τρεις μήνες αργότερα για τους κατοίκους της ημεδαπής και έξι μήνες για τους κατοίκους της αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο.
 
Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις.
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.