ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προστασία πρώτης κατοικίας με βάση την εμπορική αξία των ακινήτων

18:33 - 18 Ιαν 2019 | Ακίνητα
Προστασία πρώτης κατοικίας με βάση την εμπορική αξία των ακινήτων
Η κυβέρνηση περιμένει την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών τη Δευτέρα για... επιθεώρηση και προετοιμάζεται πυρετωδώς ώστε να τους υποδεχθεί κατάλληλα προετοιμασμένη. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη την Παρασκευή για τον νέο νόμο για την προστασία πρώτης κατοικίας, που φαίνεται να κλειδώνει.

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ το νέο σχήμα που θα αντικαταστήσει τον «νόμο Κατσέλη» για την προστασία της α΄ κατοικίας έχει ήδη σχεδόν διαμορφωθεί.

Το νέο σχήμα περιλαμβάνεται στις 16 δράσεις για την αξιολόγηση της οικονομίας στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής παρακολούθησης, και σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο που μετείχε στη σύσκεψη, για την ένταξη στο νέο σχήμα θα λαμβάνεται υπόψη η εμπορική αξία του ακινήτου και όχι η αντικειμενική.

Ο ίδιος παράγοντας εκτίμησε, παράλληλα, ότι δεν θα χρειαστεί νέα παράταση για τον «νόμο Κατσέλη» που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «υπάρχουν πολλές τεχνικές λεπτομέρειες που πρέπει να συζητηθούν, αλλά θα προλάβουμε».

Σημειώνεται ότι, όπως είχε αναφέρει χθες αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, το νέο σχήμα θα βρίσκεται κοντά στο κυπριακό μοντέλο «Εστία», με την επιδότηση από το κράτος των δόσεων του δανείου.

Στη συνάντηση μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος.

Από την κυβέρνηση εκπέμπεται η άποψη ότι οι θεσμοί θα βρουν ότι έχει γίνει πρόοδος στα κρίσιμα προαπαιτούμενα και η Ελλάδα θα λάβει καλή αξιολόγηση, Υπενθυμίζουμε πως εκτός της πρώτης κατοικίας εξαιρετικά κρίσιμο θέμα είναι αυτό των κόκκινων δανείων, για το οποίο επίσης αναζητείται η κατάλληλη... συνταγή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.