ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημαράς για Κτηματολόγιο:Οι περιουσίες που δε θα δηλωθούν θα χαθούν

16:27 - 17 Μαϊ 2019 | Ακίνητα
Δημαράς για Κτηματολόγιο:Οι περιουσίες που δε θα δηλωθούν θα χαθούν
«Οι περιουσίες που δε θα δηλωθούν θα χαθούν» τόνισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Δημαράς απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι με την πρόσφατη τροπολογία δε δόθηκε γενική παράταση αναφορικά με την ημερομηνία ένταξης στο κτηματολόγιο και πως οι παρατάσεις θα αφορούν συγκεκριμένες περιοχές και θα δοθούν κατόπιν υπουργικών αποφάσεων.

Ο κ. Δημαράς τόνισε ότι οι πολίτες πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή, καθώς η παράταση με μέγιστο όριο τους έξι μήνες δεν είναι σε καμία περίπτωση μία γενική παράταση. Αντίθετα, θα αφορά πολύ συγκεκριμένες περιοχές για τις οποίες ο Υπουργός θα κρίνει κάθε φορά την ύπαρξη ιδιαίτερων συνθηκών και προβλημάτων που θα καθιστούν την παροχή παράτασης, μέσω συγκεκριμένων Υπουργικών Αποφάσεων, επιβεβλημένη. 

«Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν», τόνισε ο Υφυπουργός, «ότι το Υπουργείο δεν πρέπει να δώσει μία γενική παράταση στην προθεσμία υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο καθώς οι συμβάσεις με τα Γραφεία Κτηματογράφησης λήγουν σε συγκεκριμένο χρόνο και οι παρατάσεις επιφέρουν μεγάλη οικονομική επιβάρυνση».

Συνεπώς, ανέφερε ο Γ. Δημαράς, «είναι επιβεβλημένο οι πολίτες να κάνουν τις δηλώσεις των ιδιοκτησιών τους μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες, να υποβάλουν τη δήλωσή τους ακόμα και αν δεν έχουν καταρχήν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και να πάρουν προθεσμία κατάθεσης των υπόλοιπων δικαιολογητκών σε συγκεκριμένο χρόνο.

Σε αντίθετη περίπτωση οι εκπρόθεσμες δηλώσεις κοστίζουν στους πολίτες, καθώς μετά την προθεσμία λήξης και για μία επταετία θα απαιτούνται δικαστικές αποφάσεις και έξοδα δικηγόρων και τοπογράφων. Επιπλέον, «οι περιουσίες που δεν θα δηλωθούν θα χαθούν», δήλωσε ο Γ. Δημαράς «και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν οι πολίτες».

Τέλος, ο Υφυπουργός σημείωσε τη μεγάλη πρόοδο που έχει σημειωθεί από το 2015 στο Κτηματολόγιο καθώς πλέον κτηματογραφείται σχεδόν ολόκληρη η Χώρα και υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία που έχει για την Πατρίδα η ολοκλήρωσή του, καθώς όπως ανέφερε «το Κτηματολόγιο συνδέεται άμεσα με την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Χώρας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.