ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

DBRS: Η ελληνική αγορά ακινήτων παραμένει στις πιο αδύναμες

12:02 - 14 Αυγ 2019 | Ακίνητα
DBRS: Η ελληνική αγορά ακινήτων παραμένει στις πιο αδύναμες
«H εικόνα των τριών ταχυτήτων που έχουμε για τα περισσότερα οικονομικά δεδομένα στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι εμφανής και στην αγορά ακινήτων», επισημαίνει σε σημείωμά του ο οίκος αξιολόγησης DBRS, επικαλούμενος στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Η ελληνική αγορά κατοικιών, παρά τα σημάδια ανάκαμψης των δύο τελευταίων ετών, εξακολουθεί να είναι μεταξύ των πιο αδύναμων, με τις τιμές να παραμένουν χαμηλές. Ο ευρωπαϊκός Νότος συνολικά φαίνεται να βρίσκεται υπό πίεση. Εξαίρεση αποτελεί η Ισπανία, που ύστερα από τη μεγάλη κρίση που βίωσε πριν από μία δεκαετία όταν έσκασε η «φούσκα», σήμερα βλέπει τις τιμές ακινήτων και πάλι κοντά στο μέσο όρο», σημειώνει.  

Όπως αναφέρει ο DBRS στην κορυφή των αποτιμήσεων των κατοικιών βρίσκονται Αυστρία και Σουηδία. Πρόκειται για δύο χώρες, οι οποίες έχουν ωφεληθεί από τη σχετική σταθερότητα, που επιδεικνύουν σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Στις τελευταίες θέσεις, βρίσκεται η Κύπρος, ακολουθούμενη από την Ελλάδα και την Ιταλία. «Δεδομένων των πρόσφατων δυσκολιών και στις τρεις αυτές αγορές, τα δεδομένα δεν εκπλήσσουν» παρατηρεί ο DBRS. 

Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία, οι τρεις μεγαλύτερες αγορές του ευρώ, βρίσκονται πολύ κοντά στο μέσο όρο, όπως σχολιάζουν οι αναλυτές του DBRS. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.