ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ορίζοντας αλλαγής στη «βιτρίνα» του Πειραιά

12:04 - 23 Οκτ 2019 | Ακίνητα
Ορίζοντας αλλαγής στη «βιτρίνα» του Πειραιά
Το «στοιχειωμένο» κτήριο του πύργου του Πειραιά φαίνεται να μπαίνει σε τροχιά ανάπλασης και επανεισόδου στην οικονομική ζωή του τόπου καθώς η κοινοπραξία των Dimand, Grivalia και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει σε μια επένδυση 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Χτες έγινε γνωστό ότι η «συμμαχία» της κατασκευαστικής Dimand, της εταιρίας ανάπτυξης ακινήτων Grivalia και της EBRD ήταν η μοναδική, που κατέθεσε οικονομική προσφορά για το κτήριο. Όπως αναφέρεται, έχει στόχο να μετατρέψει το εμβληματικό κτήριο που δεσπόζει στη «βιτρίνα» του λιμανιού  σε ένα μικτής χρήσης με χώρους λιανεμπορίου, γραφεία και ξενοδοχείο. Πλέον η «μπάλα» είναι στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά, που ίσως και την επόμενη εβδομάδα να αποφασίσει για την εκχώρηση. Μένει βέβαια και ο έλεγχος νομιμότητας της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Τελικός σταθμός αποτελεί η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Δήμου Πειραιά και της κοινοπραξίας, διαδικασία που τοποθετείται έως το τέλος Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ ήδη εκεί που κάποτε ήταν τα κτήρια της Παπαστράτος ολοκληρώνεται η πρώτη φάση αξιοποίησης, που αφορά επενδύσεις περίπου 100 εκατ. ευρώ, πάλι από τις εταιρίες Dimand με τη Grivalia και την EBRD. Πλέον στην περιοχή επελέγη αντί για ξενοδοχείο - κατοικίες, προς το παρόν, να γίνουν συγκροτήματα γραφείων, όπου ήδη έχουν εγκατασταθεί η Teleperformance και η Alpha Bank. Στο μεταξύ σύμφωνα με όσα καταγράφηκαν  στο συνέδριο για την ακίνητη περιουσία Prodexpo, καταβάλλεται προσπάθεια από τον Δήμο Πειραιά να περάσουν στα χέρια του τα ακίνητα της ΧΡΩΠΕΙ, που αγόρασαν το 1999 ο όμιλος Χαραγκιώνη και η πορτογαλική Sonae Sierra προς διαμόρφωση ελευθέρων χώρων.

Γιώργος Αλεξάκης 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:58 - 23 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.