ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέχρι τον Απρίλιο η παράταση της προστασίας α’ κατοικίας

11:05 - 20 Νοε 2019 | Ακίνητα
Μέχρι τον Απρίλιο η παράταση της προστασίας α’ κατοικίας
Εγκρίθηκε το αίτημα της κυβέρνησης προς τους θεσμούς για την παράταση έως και τον Απρίλιο του 2020 του ευνοϊκού καθεστώτος για την προστασία της πρώτης κατοικίας μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που λειτουργεί στην Ειδική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους.

Ειδικότερα, η παράταση που, όπως όλα δείχνουν θα είναι και η τελευταία, προβλέπεται στην έκθεση τέταρτης αξιολόγησης της Ε.Ε. και, όπως επισημαίνεται, αν και η παράταση κρίνεται αναγκαία για να διευκολύνει τη διαδικασία, η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφύγει περαιτέρω καθυστέρηση, καθώς κάτι τέτοιο θα επιδρούσε αρνητικά στην αποκατάσταση της κουλτούρας πληρωμών στη χώρα.

Στην έκθεση διαπιστώνεται ωστόσο σημαντική καθυστέρηση στην αποσυμφόρηση των δικαστηρίων από τις εκκρεμείς υποθέσεις του νόμου Κατσέλη, αλλά και σημαντική υστέρηση στην αποτελεσματικότητα του μηχανισμού των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών μέσω της πλατφόρμας e-auction. Η κυβέρνηση, όπως σημειώνεται στην έκθεση, έχει αναλάβει να προχωρήσει στην ανάλυση της κατάστασης και στην καταγραφή των μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία για την αναμόρφωση του πτωχευτικού δικαίου των ιδιωτών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», η παράταση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την πρώτη κατοικία κρίνεται αναγκαία, με δεδομένο τους αργούς ρυθμούς υποβολής των αιτήσεων μέχρι σήμερα, που αποδίδεται στην απροθυμία σημαντικής μερίδας οφειλετών να μεταβούν από την προστασία του νόμου Κατσέλη στην εξωδικαστική για την προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά και σε δυσλειτουργίες της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.