ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Engel & Völkers: Αναλαμβάνει καθήκοντα CEO ο Γιώργος Πετράς

19:47 - 12 Δεκ 2019 | Ακίνητα
Engel & Völkers: Αναλαμβάνει καθήκοντα CEO ο Γιώργος Πετράς
Καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου για την Engel & Völkers αναλαμβάνει άμεσα ο Γιώργος Πετράς.

Όπως αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, ο κ. Πετράς είναι Έλληνας, μεγάλωσε στη Γερμανία και στη συνέχεια επέστρεψε επιχειρηματικά στην Ελλάδα το 2010 ως συμβεβλημένος εταίρος της Engel & Völkers Ρόδου. Έκτοτε έχει διευθύνει το τοπικό κατάστημα με μεγάλη επιτυχία, όπως είναι φανερό από την αύξηση των πωλήσεων κατά 40%, την οποία αναμένει να δει φέτος.

«Με την ίδρυση της Engel & Völkers Ελλάδος πριν από ένα χρόνο και την πρόσληψη του Γιώργου Πετρά στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου, δίνουμε έμφαση στις προοπτικές που βλέπουμε στην Ελλάδα, καθώς και στη σημασία που δίνουμε στην περαιτέρω εδραίωση της επωνυμίας εκεί. Με τον Γιώργο Πετρά έχουμε στο πλευρό μας έναν έμπειρο ειδικό στον τομέα των πωλήσεων αλλά και στη χώρα για αυτή τη θέση κλειδί», δηλώνει ο Sven Odia, Διευθύνων Σύμβουλος της Engel & Völkers AG.

Προτού γίνει στέλεχος της Engel & Völkers, ο κ. Πετράς εργάστηκε για τρία χρόνια ως Διευθύνων Σύμβουλος στη Γερμανία, στη γαλλική εταιρεία Flash Europe, προμηθεύτρια λύσεων εφοδιαστικής βάσει πίεσης χρόνου (time-sensitive). Πριν από αυτή τη θέση, εργαζόταν για δέκα χρόνια ως επιχειρηματίας στον τομέα του και κατόρθωσε να εδραιώσει την εταιρεία του ως ηγετική δύναμη στην αγορά της Γερμανίας, προτού αποφασίσει να την πουλήσει το 2007.

Ως Διευθύνων Σύμβουλος της Engel & Völkers Ελλάδος, ο Γιώργος Πετράς θα εστιάσει στην επέκταση: «Στο Market Centre μας στην Αθήνα, το οποίο διευθύνεται από τη Ναταλί Λεονταράκη, διαθέτουμε αυτήν τη στιγμή 115 κτηματομεσίτες. Κατά τα επόμενα δύο με τρία χρόνια, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί περίπου στα 300 άτομα».

Επίσης, υπάρχει πλάνο για το άνοιγμα επιπλέον καταστημάτων στη Μύκονο και στη Γλυφάδα, στη Ριβιέρα της Αθήνας, κατά την επόμενη χρονιά. Στη συνέχεια, ως επόμενο βήμα, θα προστεθούν η Κρήτη, η Κέρκυρα και άλλες τοποθεσίες, αναλόγως με την ανάπτυξη της αγοράς. Το μέγεθος των επενδύσεων θα ανέρχεται κατά προσέγγιση σε 10 εκατ. ευρώ έως το 2022. 

Η αγορά ακινήτων έχει εξελιχθεί θετικά μετά τα χρόνια της κρίσης. Το ποσοστό έξι έως οκτώ τοις εκατό αναφορικά με τα μισθωτικά έσοδα για καταλύματα διακοπών είναι πολύ υψηλό, ιδιαίτερα σε δημοφιλή νησιά όπως η Μύκονος, η Κρήτη και η Ρόδος. «Οι διεθνείς επενδυτές επιστρέφουν σήμερα πλέον στην Ελλάδα ενώ επωφελείται και η πρωτεύουσα Αθήνα. Από εδώ που βρισκόμαστε, χρειάζονται μόλις 20 λεπτά για να φτάσει κανείς σε γραφικές παραλίες,, ενώ το πλησιέστερο νησί απέχει μόλις μία ώρα. Αυτό, σε συνδυασμό με τον αέρα μιας διεθνούς μητρόπολης, την καθιστά πολύ ελκυστική για τους αγοραστές», εξηγεί ο κ. Πετράς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.