ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευεργετική ρύθμιση του ΥΠΕΣ για ιδιοκτήτες ακινήτων-Ποιοι γλιτώνουν τα πρόστιμα

08:55 - 24 Δεκ 2019 | Ακίνητα
Ευεργετική ρύθμιση του ΥΠΕΣ για ιδιοκτήτες ακινήτων-Ποιοι γλιτώνουν τα πρόστιμα
«Ανάσα» έδωσε στους ιδιοκτήτες ακινήτων διάταξη νόμου του υπουργείου Εσωτερικών στις αρχές Δεκεμβρίου. Οι ιδιοκτήτες είχαν τακτοποιήσει τα προηγούμενα χρόνια ημιαυπαίθριους χώρους ή είχαν νομιμοποιήσει αυθαίρετα, χωρίς να προχωρήσουν σε παράλληλη διόρθωση των τετραγωνικών που είχαν δηλώσει στους Δήμους.

Η ρύθμιση έδινε προθεσμία έως και την 31η Μαρτίου 2020, ώστε οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες ακινήτων να προχωρήσουν στις αναγκαίες διορθώσεις γλιτώνοντας, όμως, τα προβλεπόμενα πρόστιμα και προσαυξήσεις. Το θέμα επισήμανε εγκαίρως η ΠΟΜΙΔΑ στον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών  και όπως προέκυψε από σχετικές ανακοινώσεις βρέθηκε λύση.

Σε ό,τι αφορά οφειλές από διαφορές δηλωμένων επιφανειών ακινήτων, που βεβαιώθηκαν με οικειοθελή προσέλευση των ενδιαφερομένων, σύμφωνα με τη ρύθμιση της προϊσχύουσας νομοθεσίας, ο Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι για λόγους ισονομίας των πολιτών και ιδιαίτερα των συνεπών εκείνων που έσπευσαν οικειοθελώς να τις δηλώσουν, με ερμηνευτική εγκύκλιο που θα εκδοθεί άμεσα από το υπουργείο Εσωτερικών, δεν θα ζητηθεί η είσπραξη των συγκεκριμένων οφειλών, εφόσον δεν έχουν ήδη καταβληθεί στους Δήμους.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, σε ό,τι αφορά το θέμα των δηλώσεων των κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, επί του οποίου υπάρχει συναίνεση της ΚΕΔΕ να δοθεί παράταση, ο κ. Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε τον κ. Παραδιά, ότι η οριστική λύση που θα επιλεγεί, αποσυνδέεται από την προθεσμία της 31ης Δεκεμβρίου 2019 και θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.