ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Invel επενδύει €120 εκατ. σε χώρους γραφείων στην Ιταλία

13:42 - 13 Ιαν 2020 | Ακίνητα
Η Invel επενδύει €120 εκατ. σε χώρους γραφείων στην Ιταλία
Η Invel Real Estate («Invel»), το επενδυτικό σχήμα με δραστηριότητες σε ολόκληρη την Ευρώπη που ειδικεύεται στον τομέα εκμετάλλευσης ακίνητης περιουσίας και τις προοπτικές αναδιάρθρωσης μη εξυπηρετούμενων δανείων, γνωστή ως βασικός μέτοχος της Prodea Investments (της μεγαλύτερης ελληνικής εισηγμένης AΕΕΑΠ), επένδυσε επιπλέον 120 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά δύο χώρων γραφείων στο Μιλάνο και τη Ρώμη. Με την κίνηση αυτή, τα περιουσιακά στοιχεία υπό την διαχείριση της Invel στην Ιταλία ξεπερνούν τα 750 εκατομμύρια ευρώ.

Η επένδυση αφορά κτίριο γραφείων έκτασης 28.000 τ.μ. που εδρεύει στην οδό Paolo di Dono, στην ανατολική περιοχή EUR της Ρώμης, από την DeA Capital Real Estate SGR S.p.A. Το ακίνητο μισθώνεται σε πελάτες υψηλής φερεγγυότητας όπως η Unilever, η Philips και η Swiss Post. Η EUR είναι μια δημοφιλής περιοχή κατοικιών και επιχειρήσεων νότια του κέντρου της Ρώμης, με ισχυρό δίκτυο μεταφορικών συνδέσεων, στην οποία έχουν την έδρα τους πολλές πολυεθνικές εταιρείες και δημόσιοι φορείς, όπως η Confindustria, το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Επικοινωνιών.

Μέσω ξεχωριστής συναλλαγής, αγοράστηκε συγκρότημα γραφείων έκτασης 12.000 τ.μ. στο Μιλάνο, ακριβώς πάνω από τον σταθμό Famagosta του μετρό, που πουλήθηκε από την ιταλική εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία Aedes Siiq, στην οδό San Vigilio. Το κτίριο σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα Giò Ponti. Η Invel σχεδιάζει να προχωρήσει σε μια σειρά ενεργειών συνεχίζοντας το έργο που ξεκίνησε η Aedes Siiq και να προσδώσει τη μέγιστη αξία σε αυτό το κτίριο-ορόσημο. Οι ενέργειες αυτές περιλαμβάνουν τη δημιουργία ενός ακόμη ορόφου, την ανακαίνιση της ιστορικής πρόσοψης και τη βελτιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου ώστε να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος χώρος γραφείων με πιστοποίηση LEED.

Ο Francesco Molinari, Υπεύθυνος επενδύσεων της Invel στην Ιταλία, δήλωσε: «Και τα δύο αυτά ακίνητα αποτελούσαν εξαιρετικές επενδυτικές ευκαιρίες, οι οποίες εξασφάλισαν την είσοδό μας στις ελκυστικές αγορές του Μιλάνου και της Ρώμης. Στόχος μας είναι να αυξήσουμε την αξία και των δύο κτιρίων αξιοποιώντας την εμπειρία μας στην περιοχή, μέσω ενός στοχευμένου προγράμματος ανάπτυξης και εκμίσθωσης. Έχουμε ήδη επεκτείνει σημαντικά τόσο τις επενδύσεις όσο και την ομάδα μας στην Ιταλία τον τελευταίο χρόνο, και συνεχίζουμε να εντοπίζουμε ευκαιρίες ανάπτυξης κεφαλαίων χρησιμοποιώντας την εις βάθος γνώση που έχουμε για την αγορά για να δημιουργήσουμε αξία στο ήδη υπάρχον χαρτοφυλάκιό μας αλλά και μέσω  νέων εξαγορών.»

Τελευταία τροποποίηση στις 13:48 - 13 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.