ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗIG Capital: Επενδύει στην ελληνική αγορά ακινήτων μέσω Dimand

13:52 - 22 Ιαν 2020 | Ακίνητα
ΗIG Capital: Επενδύει στην ελληνική αγορά ακινήτων μέσω Dimand
Η επενδυτική εταιρεία HIG Capital (HIG) ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτήσει την εταιρεία Dimand SA, με άνω των 35 δισ. δολάρια υπό διαχείριση κεφάλαια και γραφεία σε μητροπόλεις του κόσμου, από το Μαϊάμι και τη Νέα Υόρκη μέχρι το Σικάγο και το Λονδίνο.

Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν κατά κύριο λόγο για την ολοκλήρωση έργων ανάπτυξης γραφείων και ξενοδοχείων στην Αθήνα. 

Οι όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν, ωστόσο η HIG σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι συνεχίζει να ενισχύει τα μεγάλα χαρτοφυλάκια ακίνητης περιουσίας που διαθέτει σε όλη την Ευρώπη, προσθέτοντας επενδύσεις με έμφαση στην αγορά στόχο της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Ο Riccardo Dallolio, Διευθύνων Σύμβουλος και Επικεφαλής της HIG Europe Realty, ανέφερε σχετικά:

«Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα παρουσιάζει καλές ευκαιρίες σε μια αγορά ακινήτων που αναζωογονείται. Σε αυτή την περίπτωση, επενδύσαμε σε μια εταιρεία υψηλής ποιότητας με ισχυρή βάση περιουσιακών στοιχείων και η θέση σε μετοχές που αποκτήσαμε παρέχει σημαντική προστασία (εξασφαλίσεις) από τυχόν αρνητικές εξελίξεις στην αγορά».

Από την πλευρά του ο Στέλιος Θεοδοσίου, ανώτερο στέλεχος της HIG Europe Realty στο Λονδίνο, σημείωσε ότι η συναλλαγή με την Dimand καταδεικνύει τις ισχυρές δυνατότητες στην Ελλάδα και την ικανότητα του επενδυτικού ομίλου να διαρθρώνει σύνθετες συναλλαγές κατάλληλες για τις ανάγκες της τοπικής αγοράς.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:55 - 22 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.