ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κτηματολόγιο: Που λήγει η προθεσμία-Τι συμβαίνει με τα πρόστιμα

15:22 - 22 Ιαν 2020 | Ακίνητα
Σήμερα Τετάρτη λήγει η προθεσμία για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στις περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, όσον αφορά τις δηλώσεις της ατομικής περιουσίας τους στο Ελληνικό Κτηματολόγιο. Αυτή ήταν η τελευταία παράταση και από αύριο για όσους δεν έχουν κάνει τη δήλωση θα υπάρξουν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να γνωρίζουν τα εξής:

Περιοχές και Γραφεία Κτηματογράφησης για συλλογή δηλώσεων

Για την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων:

Προκαποδιστριακές κοινότητες: Αγίου Ιωάννου, Άνω Λαψίστης, Ασφάκας, Βουνοπλαγιάς, Ελεούσης, Ζωοδόχου, Καρυών, Κάτω Λαψίστης, Μεγάλου Γαρδικίου, Πετσαλίου, Ροδοτοπίου, Αμπελείας, Αμφιθέας, Βασιλικής, Καστρίτσης, Κουτσελίου, Κρανούλας, Κρύας, Λογγάδων, Μαρμάρων, Μπάφρας, Μπιζανίου, Νεοκαισαρείας, Νεοχωροπούλου, Νήσου Ιωαννίνων, Πεδινής, Περάματος και Περιβλέπτου

  • Το αρμόδιο γραφείο κτηματογράφησης βρίσκεται στην Ελεούσα Ιωαννίνων, επί της οδού Λ. Ελευθερίας 55.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας:

Προκαποδιστριακές κοινότητες: Αγίου Βλασίου, Γραικοχωρίου, Καστρίου, Λαδοχωρίου, Μαυρουδίου, Νέας Σελευκείας και Κεστρίνης

  • Το αρμόδιο γραφείο κτηματογράφησης βρίσκεται στην Ηγουμενίτσα, επί της οδού Αγίων Αποστόλων 27.

Ενεργοποιούνται κλιμακωτά πρόστιμα

Στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους αναμένεται να ενεργοποιηθούν τα κλιμακωτά πρόστιμα, όπως δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Τα κλιμακωτά πρόστιμα θα είναι ανάλογα με την αξία της ακίνητης περιουσίας αλλά και της καθυστέρησης που υπήρξε από τους ιδιοκτήτες στην υποβολή των δηλώσεων. Αυτό σημαίνει ότι όσο καθυστερούν οι ιδιοκτήτες να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους μετά τη λήξη της σχετική προθεσμίας, τόσο μεγαλύτερα πρόστιμα θα πρέπει να πληρώσουν.

Τέλος, επισημαίνεται πως οι ιδιοκτήτες που καθυστερούν να δηλώσουν στο Κτηματολόγιο την περιουσία τους, θα αντιμετωπίσουν προβλήματα αν επιθυμούν να μεταβιβάσουν ή να αλλάξουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ακινήτων τους.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.