ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βραχυχρόνια μίσθωση: Έληξε το περιθώριο δήλωσης- Έρχονται έλεγχοι και πρόστιμα

11:23 - 03 Μαρ 2020 | Ακίνητα
Βραχυχρόνια μίσθωση: Έληξε το περιθώριο δήλωσης- Έρχονται έλεγχοι και πρόστιμα
Τελείωσε στις 28 Φεβρουαρίου 2020 το περιθώριο για δηλώσεις καταλυμάτων στο Μητρώο Βραχυχρόνιας Διαμονής. Από σήμερα ξεκινά ένα σαφάρι ελέγχων με σκοπό την επιβολή προστίμων σε όσους δεν δήλωσαν τα ακίνητα αλλά λαμβάνουν ενοίκιο από βραχυχρόνια μίσθωση.

Η δήλωση στο Μητρώο Βραχυχρόνιας Διαμονής έχει να κάνει με την υποχρέωση του Διαχειριστή Ακινήτου να επιμερίσει το εισόδημα που αποκτήθηκε από το σύνολο των Βραχυχρόνιων Δηλώσεων Διαμονής που έχουν υποβληθεί σε έκαστο φορολογικό έτος, στον ίδιο και στους πιθανούς δικαιούχους εισοδήματος.

Η οριστικοποίηση μπορούσε να γίνει έως και την 28η Φεβρουαρίου του έτους υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος προκειμένου να προσδιοριστεί το φορολογητέο εισόδημα ανά δικαιούχο εισοδήματος.

Στην περίπτωση μη οριστικοποίησης το αργότερο μέχρι την παραπάνω προθεσμίας, τα δεδομένα που έχουν καταχωρηθεί στο Μητρώο θεωρούνται οριστικά και ο Διαχειριστής έχει την ευθύνη τους. Έτσι, εάν ο Διαχειριστής Ακινήτου δεν προσδιορίσει το ποσοστό διανομής του εισοδήματος στο 100%, το ποσοστό που υπολείπεται θα φορολογηθεί στο όνομά του.

Όσοι δεν δηλώσουν το ακίνητο κινδυνεύουν με πρόστιμα από 5.000 έως 30.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που η Airbnb αρνηθεί να δώσει τα στοιχεία ιδιοκτήτη, που δεν έχει δηλώσει το ακίνητό του, η ΑΑΔΕ υποχρεούνται να «κατεβάσει» το συγκεκριμένο ακίνητο.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:25 - 03 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.