ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι της μείωσης ενοικίου- Ποιοι εξαιρούνται

08:07 - 01 Απρ 2020 | Ακίνητα
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι της μείωσης ενοικίου- Ποιοι εξαιρούνται
Μείωση κατά 40% των ενοικίων επαγγελματικής στέγης δικαιούνται οι επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με κρατική εντολή λόγω της κρίσης του κορονοϊού. Η εν λόγω μείωση αφορά μόνο τα ενοίκια των μηνών Μαρτίου και Απριλίου 2020.

Το δικαίωμα πληρωμής ενοικίων πρώτης κατοικίας μειωμένων κατά 40% για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο το έχουν μόνο οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων οι οποίες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με κρατική εντολή, κατά τους αντίστοιχους μήνες.

Ακολούθως, μόνο για τους ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις αυτές ή στους εργαζομένους τους παρατείνονται μέχρι και τις 31/8/2020 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ. οφειλών, οι οποίες είναι πληρωτέες μέχρι την 31/3/2020 ή παρέχεται εναλλακτικά η δυνατότητα έκπτωσης 25% επί των οφειλών αυτών, εάν τις καταβάλουν εμπρόθεσμα.

Αντιθέτως, για τις επιχειρήσεις που λειτούργησαν τον Μάρτιο και εξακολουθούν να λειτουργούν και τον Απρίλιο αλλά, λόγω της κρίσης του κορονοϊού, έχουν υποστεί σημαντική μείωση του τζίρου τους και έχουν προχωρήσει σε αναστολές των συμβἀσεων εργασίας των μισθωτών υπαλλήλων τους, δεν ισχύει η μείωση κατά 40% των ενοικίων επαγγελματικής στέγης για τους δύο αυτούς μήνες.

Αντιστοίχως και οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων αυτών δεν έχουν το δικαίωμα να πληρώσουν τα ενοίκια πρώτης κατοικίας των μηνών Μαρτίου και Απριλίου μειωμένα κατά 40%. Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις αυτές ή στους εργαζομένους τους δεν δικαιούνται καμία παράταση στις προθεσμίες καταβολής οφειλών προς τις Δ.Ο.Υ. για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο ούτε έκπτωση 25% αν πληρώσουν τις οφειλές αυτές εμπρόθεσμα.

Τα παραπάνω συμπεράσματα προκύπτουν από τα όσα αναφέρονται στις αναλυτικές διευκρινιστικές ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών για τα μέτρα οικονομικής στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων που αποφασίστηκαν να εφαρμοστούν στο δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου, λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Επίδομα 800 ευρώ: Άνοιξε η πλατφόρμα - Η διαδικασία για την αίτηση

 

Οι οκτώ βασικές παρεμβάσεις στο «πακέτο Απριλίου»

Τελευταία τροποποίηση στις 08:14 - 01 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.