ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ξεπαγώνει» από σήμερα η χορήγηση της Golden Visa

08:10 - 15 Απρ 2020 | Ακίνητα
«Ξεπαγώνει» από σήμερα η χορήγηση της Golden Visa
Ο κορονοϊός έχει κάνει την επέλασή του και στην ελληνική αγορά ακινήτων με τις αιτήσεις για την «Golden Visa», πίσω από τις περισσότερες βρίσκονται Κινέζοι αγοραστές, να έχουν προσωρινά «παγώσει».

Ενδεικτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής, το διάστημα από 1 έως 31 Ιανουαρίου 2020 είχαν εκδοθεί σε Κινέζους 242 άδειες διαμονής στην ελληνική επικράτεια (που αφορούσαν κυρίως αγοραπωλησίες του περασμένου έτους λόγω χρονικής καθυστέρησης και γραφειοκρατίας), όταν τον Ιανουάριο του 2019 είχαν εκδοθεί 124 άδειες διαμονής. Σημειώνεται ότι από τον Δεκέμβριο του 2019 ο κορονοϊός «σάρωνε» την Κίνα.

Από σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, η κυβέρνηση διαμήνυσε ότι «ξεπαγώνει» η διαδικασία για τη χορήγηση της «Golden Visa». Ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας σε διαδικτυακή διοργάνωση της Prodexpo, τόνισε ότι από την Μεγάλη Τετάρτη, πραγματοποιείται επανεκκίνηση της διαδικασίας που είχε σταματήσει εδώ και εβδομάδες, «καθώς θα διεξάγεται και μέσω πληρεξουσίων».

Για τη γενικότερη εικόνα, ο κ. Σκυλακάκης αναφέρθηκε σε «άνοιγμα της αγοράς ακινήτων και της οικονομίας ήδη από τις αρχές Μαΐου», τονίζοντας ότι «από πλευράς επενδυτικών δραστηριοτήτων, θα είναι όλα εφικτά τους επόμενους μήνες, καθώς υπάρχει μεγάλη προσπάθεια μείωσης των γραφειοκρατικών εμποδίων».

Το ζήτημα της «Golden Visa» είχαν θίξει και με αίτημά τους προς την κυβέρνηση οι επαγγελματίες μεσίτες εκφράζοντας την απογοήτευσή τους για τη μη ένταξη του κλάδου στην κρατική ενίσχυση απέναντι στις συνέπειες του κορονοϊού.

«Το μεγαλύτερο ποσοστό των επενδύσεων από το εξωτερικό στην Ελλάδα κατευθύνθηκαν στον χώρο των ακινήτων και η συνδρομή του κλάδου μας σε αυτό ήταν καταλυτική. Με εργαλείο την «Golden Visa» τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες Μεσίτες Ακινήτων, χωρίς καμία απολύτως κρατική ενίσχυση και επιδότηση, επένδυσαν χρήματα, χρόνο, κόπο, διαφήμιση στο εξωτερικό και κατάφεραν να προσελκύσουν χιλιάδες ξένους επενδυτές και δισεκατομμύρια ευρώ προς όφελος της Ελληνικής Οικονομίας», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι μεσίτες, ζητώντας τη στήριξη και την έμπρακτη αλληλεγγύη της κυβέρνησης προς τον κλάδο.

Χαρά Κάνδηλα

Τελευταία τροποποίηση στις 10:42 - 15 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.