ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Prodea επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον για τα ακίνητα στην Ιταλία

09:59 - 14 Οκτ 2020 | Ακίνητα
Η Prodea επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον για τα ακίνητα στην Ιταλία
Στην επιβεβαίωση του ενδιαφέροντος για τα ακίνητα που διατηρεί η εταιρεία στην Ιταλία προβαίνει η Prodea, απαντώντας σε ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με την ενδεχόμενη συναλλαγή, εάν ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις, να αναμένεται έως το τέλος του 2020.

Πιο συγκεκριμένα, η Prodea, στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει τα ακόλουθα:

Το ενδεχόμενο πώλησης της συμμετοχής στην θυγατρική Picasso Fund εξετάζει η Prodea Investments, όπως ανέφερε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που έλαβε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με δημοσίευμα της "Καθημερινής" που αναφέρεται σε «Ενδιαφέρον για τα ακίνητα της Prodea στην Ιταλία».

Όπως έχει ήδη αναφερθεί στην ετήσια χρηματοοικονομική έκθεση για τη χρήση 2019 και στην εξαμηνιαία χρηματοοικονομική έκθεση της 30.06.2020, «η Διοίκηση πάντα αξιολογεί τη βέλτιστη διαχείριση των ακινήτων του χαρτοφυλακίου του ομίλου, συμπεριλαμβανόμενης μιας πιθανής πώλησης αν οι συνθήκες της αγοράς είναι οι κατάλληλες και στο πλαίσιο αυτό διερευνάται η πιθανότητα πώλησης της συμμέτοχης στην θυγατρική εταιρεία Picasso Fund».

Προς το σκοπό αυτό, η Εταιρεία συνεργάζεται με εξειδικευμένους συμβούλους για τη διερεύνηση του ενδιαφέροντος της αγοράς και την υλοποίηση της ενδεχόμενης συναλλαγής, η οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2020. Εφόσον η διαδικασία διερεύνησης καταλήξει σε δεσμευτική συμφωνία, η Εταιρεία θα προβεί, ως οφείλει, στις απαραίτητες ανακοινώσεις προς το επενδυτικό κοινό βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.

To Picasso Fund κατέχει 13 ακίνητα (κυρίως γραφεία και καταστήματα) στην Ιταλία, η εμπορική αξία των οποίων την 30.06.2020 αντιπροσώπευε το 9,3% της εμπορικής αξίας του συνολικού χαρτοφυλακίου ακινήτων του ομίλου της Prodea. Επίσης, σε επίπεδο ενεργητικού, το Picasso Fund αντιπροσώπευε την 30.06.2020 το 8,7% του συνόλου του ενεργητικού του ομίλου της Prodea.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:09 - 14 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.