ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέλος χρόνου για δηλώσεις μίσθωσης ακινήτων και δηλώσεις βραχυχρόνιας διαμονής

08:06 - 20 Οκτ 2020 | Ακίνητα
Τέλος χρόνου για δηλώσεις μίσθωσης ακινήτων και δηλώσεις βραχυχρόνιας διαμονής
Εκπνέουν σήμερα οι προθεσμίες για την υποβολή δηλώσεων μίσθωσης ακινήτων, καθώς και για την υποβολή δηλώσεων βραχυχρόνιας διαμονής, σύμφωνα με σχετική απόφαση που είχε πάρει η ΑΑΔΕ.

Ειδικότερα, έως σήμερα, Τρίτη 20 Οκτωβρίου, είχε παραταθεί η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων μίσθωσης ακινήτου, με ημερομηνία έναρξης μίσθωσης από 1η έως και 31 Αυγούστου 2020. Παράλληλα, έως τις 20 Οκτωβρίου είχε παραταθεί και η προθεσμία υποβολής των αρχικών «Δηλώσεων Βραχυχρόνιας Διαμονής» με ημερομηνία αναχώρησης του μισθωτή από 1/8/2020 έως και 31/08/2020 ή των αρχικών «Δηλώσεων Βραχυχρόνιας Διαμονής» με ημερομηνία ακύρωσης της μίσθωσης από 1/8/2020 έως και 31/08/2020.

Όσον αφορά τις δηλώσεις μίσθωσης ακινήτου, υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής δηλώσεων παρατείνεται μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου για τις παρακάτω περιπτώσεις:

- Σε περίπτωση, που μισθωτήριο - το οποίο έχει συναφθεί προ του 2014 και είναι σε ισχύ στις 12 Ιουνίου 2020 - έχει παραταθεί σιωπηρά ή έχει αλλάξει κάποιος όρος του, και δεν έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά η σχετική δήλωση στο myTAXISnet. Η δήλωση υποβάλλεται χωρίς κυρώσεις, και περιλαμβάνει στοιχεία, που ισχύουν στις 12 Ιουνίου.

- Αν το μισθωτήριο έχει δηλωθεί ηλεκτρονικά και έχει λυθεί μέχρι τις 12 Ιουνίου. Διαφορετικά η μίσθωση θεωρείται ότι ισχύει.

Δηλώσεις Covid

Οι αρχικές ή τροποποιητικές «Δηλώσεις Covid» για τον μήνα Σεπτέμβριο μπορούν να υποβληθούν κι αυτές μέχρι σήμερα, 20 Οκτωβρίου 2020. Προϋπόθεση είναι να έχει προηγηθεί η υποβολή αρχικής ή τροποποιητικής «Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας».

Τέλος, η αποδοχή των «Δηλώσεων Covid» από τους μισθωτές γίνεται μέσα σε επτά ημέρες από τη λήξη των σχετικών προθεσμιών. Εάν η αποδοχή δεν διενεργηθεί εντός της ως άνω προθεσμίας, θεωρείται ότι η «Δήλωση Covid» έχει γίνει αποδεκτή από τον μισθωτή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.