ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurobank Properties : Εξαγόρασε την Σερβική «Reco»

19:43 - 27 Ιουλ 2007 | Ακίνητα
Σε συμφωνία για την αγορά μίας Σερβικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία RECO REAL PROPERTY AD «Reco», η οποία έχει στην ιδιοκτησία της ένα κτίριο μεικτής χρήσης (γραφεία - καταστήματα) στο κέντρο του Βελιγραδίου ήρθε η Eurobank Properties A.E.E.A.Π.

 Το αναφερόμενο κτίριο βρίσκεται στην οδό Terazije 7-9 στο Βελιγράδι & αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, ημιώροφο & άλλους 8 ορόφους πάνω από τον ημιώροφο, μεικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας 5.503,46τ.μ.

Η «Reco», έχει ήδη έρθει σε συμφωνία για την εκμίσθωση των γραφειακών χώρων επιφανείας 3.121,66τ.μ. σε μία διεθνή διαφημιστική εταιρεία, την Mc Ericsson Public Relation d.o.o. Belgrade. Επίσης η εταιρεία «Reco» έχει ήδη υπογράψει δύο προσύμφωνα για την εκμίσθωση εμπορικών χώρων επιφανείας 2.381,80τ.μ. για χρήση ως κατάστημα μόδας και café με αντίστοιχες διεθνείςεταιρείες.

Στο κτίριο θα πραγματοποιηθεί ανακαίνιση για να πληροί τις ανάγκες των μισθωτών μέσω μία συμφωνίας μεταξύ της εταιρείας «Reco» & των πωλητών.

Το κόστος της ανακαίνισηςεκτιμάται αυτή τη στιγμή ότι θα ανέλθει στο ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ και η συμφωνηθείσα ημερομηνία ολοκλήρωσης των εργασιών είναι η 1η Οκτωβρίου.

Η ίδια ημερομηνία θα είναι και η ημερομηνία έναρξης των μισθώσεων εφόσον ολοκληρωθούν οι εργασίες. Οι πωλητές είναι υπεύθυνοι για την έγκαιρη και ικανοποιητική παράδοση των μισθίων στους μισθωτές, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχουν συμφωνηθεί με τους τελευταίους.

Το τίμημα για την απόκτηση του 100% των μετοχών της εταιρείας «Reco», έχει συμφωνηθεί στο ποσό των 22,63 εκατ. ευρώμε την Εταιρεία ελεύθερη υποχρεώσεων. Από το ποσό αυτό 15εκατ. ευρώ θα δοθούν τη στιγμή που θακαταχωρηθούν οι μετοχές της εταιρείας στην Eurobank Properties Α.Ε.Ε.Α.Π.. Το υπόλοιπο ποσό θα δοθεί στους πωλητές μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες & παραδοθούν τα μίσθια στους μισθωτές.

Οποιαδήποτε απαίτηση εγερθεί από υπολειπόμενες εργασίες ανακαίνισης θα αφαιρεθεί από το υπολειπόμενο τίμημα που θα πρέπει να δοθεί στους πωλητές.

Ο κος Γεώργιος Χρυσικός. Διευθυντής Επενδύσεων, σημείωσε ότι με αυτή την απόκτηση η Εταιρεία εξήντλησε τη χρήση και των υπολειπόμενων αντληθέντων κεφαλαίων από την εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ο κος Αριστοτέλης Καρυτινός, εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. και μέλος της Επενδυτικής Επιτροπής της Eurobank Properties A.E.E.A.Π., ανέφερε: «Η απόκτηση των μετοχών της «Reco» είναι η πρώτη μας διεθνής πράξη και αποδεικνύει ότι η Εταιρεία μας έχει την δυνατότητα να πραγματοποιεί επιτυχείς διεθνείς συναλλαγές συνεχίζοντας το επιτυχημένο ιστορικό της επενδύσεων στην Ελλάδα. Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο«deal» δε θα είχε πραγματοποιηθεί χωρίς τη πρόσφατη αλλαγή της νομοθεσίας που διέπει τις ελληνικές Α.Ε.Ε.Α.Π..

Συνεπεία της πρόσφατης τροποποίησης του σχετικού θεσμικού πλαισίου, επιτρέπεται για τις ελληνικές Α.Ε.Ε.Α.Π. η επένδυση με ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής 90% σε ανώνυμες εταιρείες με αποκλειστικό σκοπό την απόκτηση και εκμετάλλευση ακινήτων («Εταιρείες Ειδικού Σκοπού» - «SPVs»), η σύναψη δανείων μέχρι ποσού 50% του ενεργητικού τους για την απόκτηση ή αποπεράτωση ή βελτίωση ακινήτων, η σύναψη προσυμφώνων για την μελλοντική αγορά ακινήτων που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο κατασκευής, καταργείται η υποχρέωση να διατηρούν οι Α.Ε.Ε.Α.Π. τουλάχιστον 10% του ενεργητικού τους σε μετρητά, τραπεζικές καταθέσεις και τίτλους ισοδύναμης ρευστότητας, διευκρινίζεται ότι δεν υπόκεινται σε υποχρέωση καταβολής φόρου αυτόματου υπερτιμήματος και χαίρουν ορισμένων φορολογικών απαλλαγών σε περιπτώσεις εταιρικών μετασχηματισμών και συγχωνεύσεων με άλλες εταιρίες που σχετίζονται με την εκμετάλλευση ακίνητης περιουσίας και, τέλος, επιτρέπεται η αγοραπωλησία ακινήτων, μετοχών Εταιρειών Ειδικού Σκοπού και δικαιωμάτων από προσύμφωνο σε τίμημα που πλέον μπορεί να αποκλίνει κατά 5% από τη σχετική αποτίμηση του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών.

Όλες αυτές οι αλλαγές δίνουν στην Eurobank Properties A.E.E.A.Π. πρόσβαση σε ένα πεδίο συμφωνιών που ήταν αδύνατον να συμμετάσχουν μέχρι τώρα, δίνοντας προοπτική για μελλοντική ανάπτυξη.»

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.