ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΟΜΙΔΑ: Οι ιδιοκτήτες δικαιούνται να εισπράξουν το 80% του πλήρους ενοικίου μετά τα νέα μέτρα

23:54 - 15 Δεκ 2020 | Ακίνητα
ΠΟΜΙΔΑ: Οι ιδιοκτήτες δικαιούνται να εισπράξουν το 80% του πλήρους ενοικίου μετά τα νέα μέτρα
Παράταση της μείωσης ενοικίων προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον νέο προϋπολογισμό, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με ένα νέο μέτρο στήριξης των επιχειρήσεων που θα μένουν κλειστές με εντολή του κράτους (λιανεμπόριο, εστίαση, τουρισμό, αθλητισμό, πολιτισμό κ.α.).

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΜΙΔΑ που προσθέτει τα εξής:

«Σύμφωνα με αυτό μειώνεται το ενοίκιο για Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2021 κατά 80%, ήτοι οι ενοικιαστές θα καταβάλουν στους εκμισθωτές τους μόνον το 20% ενώ οι τελευταίοι θα αποζημιωθούν από το κράτος με το 60% του συνολικού ενοικίου, ήτοι οι ιδιοκτήτες δικαιούνται να εισπράξουν το 80% του πλήρους ενοικίου. Τα μισθώματα των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2020 στις κατηγορίες αυτές, αλλά και άλλες απλώς πληττομένων επαγγελμάτων, ανέρχονται στο ίδιο συνολικό ποσοστό του 80% με τη διαφορά ότι με την νέα ρύθμιση θα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο το 60% του ενοικίου ενώ με την ισχύουσα είναι μόνον το 20%.

Τα παραπάνω μας διευκρινίστηκαν κατηγορηματικά από αρμόδιο κυβερνητικό παράγοντα με τον οποίο επικοινώνησε η ΠΟΜΙΔΑ, ενώ αύριο αναμένονται σχετικές διευκρινιστικές ανακοινώσεις. Δεν είναι συνεπώς ακόμη γνωστό το θα συμβεί με τις μισθώσεις των υπολοίπων επαγγελματικών κατηγοριών, των κατοικιών και των φοιτητικών μισθώσεων των εργαζομένων σε αναστολή, ούτε αν θα γίνει δεκτό ειδικά μετά από αυτήν την εξέλιξη, το αίτημα της ΠΟΜΙΔΑ να υπαχθούν στα μέτρα στήριξης των ιδιοκτητών και τα νομικά πρόσωπα-εκμισθωτές ακινήτων, που ενώ υφίστανται αιματηρές μειώσεις ενοικίων, εξαιρούνται συνεχώς από κάθε διευκόλυνση».  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.