ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι έρχεται για τα αδήλωτα τετραγωνικά στους δήμους;

10:00 - 12 Φεβ 2021 | Ακίνητα
Τι έρχεται για τα αδήλωτα τετραγωνικά στους δήμους;
Άλλη μία ευκαιρία έχουν οι ιδιοκτήτες να αποφύγουν υπέρογκα πρόστιμα για τα ακίνητά τους και να προχωρήσουν σε φθηνότερες μεταβιβάσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων».

Έτσι από το Μάιο, οι ιδιοκτήτες που θα αποκαλύψουν στους δήμους τα «ξεχασμένα» τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους θα μπορέσουν να γλιτώσουν από μεγάλες επιβαρύνσεις με καταβολή κάποιων μικρών ποσών. 

Σύμφωνα με τα «Νέα», η ρύθμιση που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή θα αφορά κυρίως όσους δεν πρόλαβαν να διορθώσουν την επιφάνεια των ακινήτων τους στους δήμους μέχρι και τον Οκτώβριο του 2020. Οι διορθώσεις θα συνοδεύονται με πέναλτι. 

Ωστόσο, το νέο πρόστιμο θα είναι πολύ μικρότερο των προστίμων που επιβάλλονται σήμερα και όσον αφορά το ΤΑΠ, μπορεί να φθάσει και το 200% του τέλους που αναλογεί, ενώ όσον αφορά τα δημοτικά τέλη, το πρόστιμο μπορεί να φθάσει στο 100% της αρχικής οφειλής.

Με τη νέα ρύθμιση θα επιβάλλονται κλιμακωτές χρεώσεις ανάλογα με τον χρόνο αποκάλυψης των αδήλωτων επιφανειών και θα επιβληθεί πλαφόν 50% στα ποσά των προσαυξήσεων και των προστίμων, ώστε όσοι δηλώνουν εκπρόθεσμα τις επιφάνειες των ακινήτων τους να μην επιβαρύνονται με τα προβλεπόμενα σήμερα εξοντωτικά ποσά. 

Οι πύλες της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΚΕΔΕ αναμένεται να ανοίξουν ξανά τον Μάιο, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η άσκηση της εκκαθάρισης των δηλώσεων των αδήλωτων τετραγωνικών που υποβλήθηκαν πέρυσι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.