ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Φρένο» στις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων μέχρι τον Οκτώβριο

15:41 - 03 Μαρ 2021 | Ακίνητα
«Φρένο» στις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων μέχρι τον Οκτώβριο
Αναστέλλεται, μέχρι την 31η-10-2021 η εκτέλεση πρωτοκόλλων κατεδάφισης και διοικητικής αποβολής για έργα κάθε είδους που υφίστανται κατά τον χρόνο έναρξης ισχύος των προτεινόμενων ρυθμίσεων και έχουν κατασκευαστεί στον αιγιαλό, την παραλία, την όχθη, την παρόχθια ζώνη, το υδάτινο στοιχείο, τον πυθμένα και το υπέδαφος του βυθού της θάλασσας, λιμνοθάλασσας, λίμνης και κοίτης πλεύσιμου ποταμού, χωρίς απόφαση παραχώρησης της χρήσης αυτών.

Η τροπολογία ψηφίζεται αύριο (4/3) καθώς συμπεριλαμβάνεται στο ν/σ με τίτλο «Σχέδιο νόμου για τον εκσυγχρονισμό, την απλοποίηση και την αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων και ειδικότερες ρυθμίσεις για τις προμήθειες στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας και λοιπές διατάξεις».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες είχαν καταγραφεί αντιδράσεις σε διάφορες περιοχές για σχεδιαζόμενες κατεδαφίσεις, ωστόσο όπως αναφέρεται δεν θα ανασταλούν οι κατεδαφίσεις των αυθαιρέτων κατασκευών σε αιγιαλό και δασικές εκτάσεις που δεν έχουν επαγγελματικό χαρακτήρα και είναι επικίνδυνες για την ασφάλεια των πολιτών.

Πάντως όποτε υπήρχαν αναστολές κατεδαφίσεων υπήρχε και κλίμα... εκλογών. Το όλο θέμα φέρνει στο προσκήνιο τα αυθαίρετα κατηγορίας 5 τα λεγόμενα «βαρέα» αυθαίρετα, εκείνα δηλαδή που είτε έχουν πολύ μεγάλες αυθαίρετες επιφάνειες ή δεν έχουν καθόλου οικοδομική άδεια ή πληρούν συγκεκριμένες τεχνικές προϋποθέσεις) που μετά την 30η/9/2020 δεν ήταν εφικτό να υπαχθούν μέσω του συστήματος του ΤΕΕ προς ρύθμιση. Για το θέμα είναι ενήμερη η ηγεσία του ΥΠΕΝ και έχει δεσμευτεί ότι θα το αντιμετωπίσει.

Η τροπολογία στο συνημμένο αρχείο

Γιώργος Αλεξάκης

Συνημμένα αρχεία:
Τελευταία τροποποίηση στις 15:56 - 03 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.