ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζεται το... αδιαχώρητο στα παραθαλάσσια προάστια της Αττικής- Πρωτοφανείς πληρότητες Κύριο

10:59 - 04 Μαϊ 2021 | Ακίνητα
Συνεχίζεται το... αδιαχώρητο στα παραθαλάσσια προάστια της Αττικής- Πρωτοφανείς πληρότητες
Tα παραθαλάσσια προάστια της Αττικής είχαν την τιμητική τους το Πάσχα, αλλά η αργία της Πρωτομαγιάς επέκτεινε για πολλούς την περίοδο της ανάπαυλας. Οι πληρότητες που καταγράφονται είναι πρωτοφανείς αλλά υπάρχει εξήγηση.

Όπως προκύπτει από στοιχεία που έθεσε στη διάθεση του Reporter το Πανελλαδικό Δίκτο Κτηματομεσιτών, υπάρχουν δύο κατηγορίες παραθεριστών εντός Αττικής:

Αυτούς που επέλεξαν διακοπές σερί από τη Μεγάλη Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή του Θωμά, αλλά και αυτούς που δεν φρόντισαν έγκαιρα να κλείσουν καταλύματα για τη Μεγάλη Εβδομάδα. Πέρασαν στην Αθήνα το Πάσχα και προέβησαν σε κρατήσεις από Δευτέρα του Πάσχα έως και Παρασκευή του Πάσχα. Προκύπτει έτσι ένας νέος γύρος κρατήσεων σε καταλύματα της Αττικής, σε λίγο πιο προσιτές τιμές από τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ας μην ξεχνάμε επίσης πως αρκετοί συμπολίτες μας εργάζονται μέσω τηλεργασίας, άρα μπορούν να εργαστούν στην κατοικία που νοικιάζουν για λίγες ημέρες, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που μπορούν πηγαίνουν κανονικά για δουλειά, με οδήγηση 30-40 λεπτών, μέσω Αττικής Οδού.

Παραθαλάσσιες περιοχές όπως ο Ωρωπός, Σούνιο, Πόρτο Ράφτη, Βραυρώνα, Κινέτα, Παλαιά Φώκαια, Λούτσα και Λαύριο καταγράφουν λοιπόν υψηλές πληρότητες για αυτοτελή διαμερίσματα ή/και αυτοτελείς κατοικίες (όχι βίλες) που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης και οι ιδιοκτήτες τους είχαν επιλέξει Δωρεάν πολιτική ακύρωσης και χωρίς προπληρωμή.

Είχαμε επισημάνει σε προηγούμενα ρεπορτάζ πως τα παραπάνω προάστια της Αττικής αποτέλεσαν το μήλον της έριδος για το τριήμερο του Πάσχα (Μ.Παρασκευή – Δευτέρα του Πάσχα ), λόγω και των απαγορεύσεων για διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία που εμπιστεύθηκε στο Reporter.gr το Πανελλαδικό Δίκτυο Κτηματομεσιτών αρκετοί συμπολίτες μας επέλεξαν να δώσουν και συνέχεια στις διακοπές τους, με δεδομένη τη μετάθεση της αργίας της Πρωτομαγιάς. Τα σχολεία, άλλωστε είναι κλειστά και οι πληρότητες που καταγράφονται μέχρι τις 7 Μαϊου είναι εντυπωσιακές.

Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ

3 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ

 3/5 - 7/5/

ΖΗΤΟΥΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΣΕ

ΠΛΗΡΟΤΗΤΕΣ

ΣΟΥΝΙΟ

580-1.475

94%

ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ

-

100%

ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ

-

100%

ΩΡΩΠΟΣ

207

88%

ΒΡΑΥΡΩΝΑ

218-452

80%

ΑΡΤΕΜΙΔΑ / ΛΟΥΤΣΑ

290-540

80%

ΛΑΥΡΙΟ

324-473

83%

ΚΙΝΕΤΑ

251-546

88%

ΒΑΡΚΙΖΑ

-

100%

ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ

393-1.179

86%

Πηγή/Επεξεργασία : Ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης/Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates , Ολόκληρα διαμερίσματα ή αυτοτελής κατοικίες (όχι βίλες). * Το κόστος διαμονής προκύπτει βάση της διαθεσιμότητας. Η κατοικία στην ίδια τιμή μπορεί να φιλοξενήσει έως και 6 άτομα, ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή.

Όπως φαίνεται και στον παραπάνω πίνακα του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates οι τιμές είναι αρκετά προσιτές και οι πληρότητες σε πρωτοφανή επίπεδα.

Ο Πρόεδρος του Δικτύου, Θεμιστοκλής Μπάκας αναλύει τα δεδομένα ανά περιοχή:

Πόρτο Ράφτη: Στο Πόρτο Ράφτη η πληρότητα αγγίζει το 97% και το κόστος για 4 διανυκτερεύσεις 2 ενηλίκων με 2 παιδιά σε διαμέρισμα με 2 Υ/Δ 100τμ κυμαίνεται στα 437 €.

Σούνιο: Στο Σούνιο η μόνη διαθεσιμότητα σε οικονομικές κατοικίες καταγράφεται σε διαμέρισμα 38 τμ με το κόστος για 4 διανυκτερεύσεις να διαμορφώνεται στα 580 €. Διαθεσιμότητα υπάρχει μόνο σε πολυτελείς κατοικίες με πισίνα με το κόστος για 2 ενήλικες με 2 παιδιά έως 12 ετών, το κόστος αγγίζει ακόμη και τις 2.100€.

Ανάβυσσος: Στην Ανάβυσσο η πληρότητα για αυτοτελή διαμερίσματα ή/και κατοικίες καταγράφεται στο 100%. Η μόνη διαθεσιμότητα καταγράφεται σε πολυτελείς βίλες με πισινά 6 ατόμων , 3-4 υπνοδωματίων με το κόστος για 4 διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 1.179 και να αγγίζει και τα τις 3.156€

Παλαιά Φώκαια: Αναζητώντας διαθέσιμη κατοικία στην περιοχή Παλαιά Φώκαια, η διαθεσιμότητα είναι μηδενική και η επόμενη αμέσως πρόταση είναι η περιοχή της Κερατέας προτείνοντας μονοκατοικία 80τμ (όχι βίλα) με 2 Υ/Δ που διατίθεται για 4 διανυκτερεύσεις και το κόστος να  διαμορφώνεται στα 360 €.

Ωρωπός: Αναζητώντας διαθέσιμη κατοικία στην περιοχή του Ωρωπού, η διαθεσιμότητα είναι 88 % με την μόνη διαθέσιμη επιλογή studio 35τμ με κόστος 207 €, ενώ η επόμενη αμέσως πρόταση για όσους μπορούν να μετακινηθούν εκτός των «τειχών» του Ν.Αττικής, είναι η περιοχή της Ερέτριας  προτείνοντας παραθαλάσσια κατοικία 190τμ (όχι βίλα) με 3 Υ/Δ που διατίθεται για 4 διανυκτερεύσεις και το κόστος να  διαμορφώνεται στα 728 €.

Αρτέμιδα: Η διαθεσιμότητα για διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία για το διάστημα 3/5 και αναχώρηση 7/5, αγγίζει το 80% με το κόστος να διαμορφώνεται από 290€ έως 540€, ενώ για πολυτελή διαμερίσματα ή/και μονοκατοικίες 160 τμ με 3 Υ/Δ το κόστος για 4 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από  641€ έως 960€.

Βάρκιζα: Διαθεσιμότητα καταγράφεται μόνο σε κατοικίες studio 30τμ-40τμ με το κόστος για 4 διανυκτερεύσεις 2 ενηλίκων με 2 παιδιά έως 12 ετών  αν κυμαίνεται από 211€ έως  309€.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.