ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ώρα μηδέν για τα αδήλωτα ή τακτοποιημένα τετραγωνικά μέτρα

08:52 - 13 Μαϊ 2021 | Ακίνητα
Ώρα μηδέν για τα αδήλωτα ή τακτοποιημένα τετραγωνικά μέτρα
Τα αδήλωτα ή τακτοποιημένα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους, που δήλωσαν το 2020 στους δήμους, θα πρέπει, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, να εμφανίσουν οι φορολογούμενοι στο Ε9 μέχρι τις 31 Μαΐου 2021.

Την ίδια προθεσμία έχουν και: 

■ Όσοι απέκτησαν ακίνητο για πρώτη φορά εντός του 2020 με αγορά, γονική παροχή, δωρεά ή κληρονομιά.

■ Όσοι είχαν οποιαδήποτε μεταβολή στην περιουσιακή τους κατάσταση, δηλαδή πούλησαν ή μεταβίβασαν με γονική παροχή ή δωρεά ακίνητα. 

■ Οι φορολογούμενοι που θέλουν να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις στα στοιχεία των ακινήτων τους, που φουσκώνουν τον λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι φορολογούμενοι, τα οποία ανεβάζουν τον ΕΝΦΙΑ, εντοπίζονται στην επιφάνεια και στο ποσοστό της κυριότητας, ενώ πολλοί ξεχνούν να δηλώσουν τον όροφο της κατοικίας, την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος ή να δηλώσουν ότι το ακίνητο είναι ημιτελές, για το οποίο ο ΕΝΦΙΑ υπολογίζεται με έκπτωση 60%.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται και στους βοηθητικούς χώρους (αποθήκες, πάρκινγκ κ.ά.).

Οι διορθώσεις μπορεί να γίνουν στα στοιχεία των ακινήτων που υπάρχουν στο Taxisnet από το 2010 μέχρι και το 2020 χωρίς να επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι με το πρόστιμο των 100 ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.