ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιερρακάκης: Με ένα «βήμα» προσεχώς η ηλεκτρονική μεταβίβαση ακινήτων

18:56 - 22 Ιουν 2021 | Ακίνητα
Πιερρακάκης: Με ένα «βήμα» προσεχώς η ηλεκτρονική μεταβίβαση ακινήτων
Αλλάζει εντελώς το τοπίο στις μεταβιβάσεις των ακινήτων σύμφωνα με όσα είπε στο Mega ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Όπως είπε, οι μεταβιβάσεις ακινήτων προσεχώς θα ξεκινούν και θα ολοκληρώνονται μέσα σε μια ημέρα με τη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα που ενεργοποιεί η ΑΑΔΕ.

«Έχουμε πάνω από 10 βήματα, πάνω από 17 χαρτιά που χρειάζονται. Θα φέρουμε έναν νόμο μέσα στο καλοκαίρι που προβλέπει μια ψηφιακή διαδικασία στον συμβολαιογράφο που θα αντλεί όλα αυτά τα έγγραφα ψηφιακά ο ίδιος με τη σύμφωνη γνώμη του πολίτη και θα μπορεί σε ένα βήμα, στον συμβολαιογράφο και μόνο να κάνει την μεταβίβαση. Αυτό προβλέπεται να γίνει πράξη το Φθινόπωρο», εξήγησε.

«Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγονται, το εμβόλιο ήταν η πιο δύσκολη άσκηση εφοδιαστικής αλυσίδας μετά τον Β’ Π.Π κι όμως στήσαμε ένα σύστημα που δουλεύει καλά. Το ίδιο θα γίνει και με τα ακίνητα», πρόσθεσε.

«Όλα τα χαρτιά θα ψηφιοποιούνται και θα πηγαίνουν στον φάκελο του συμβολαιογράφου. Η διαδικασία που αφορά το κτηματολόγιο έχει πολλές πτυχές αυτή την στιγμή. Θα περάσουμε ανάμεσα σε άλλα μια αλλαγή στη φιλοσοφία του κτηματολογίου. Πλέον θα βρούμε λύση στο κτηματολόγιο. Σε δύο περίπου χρόνια το 90% της χώρας θα έχει κτηματογραφηθεί. Έχουμε παρατηρήσει σε διάφορα κτήματα αργεί η κτηματογράφηση γιατί υπάρχουν εσωτερικές ενστάσεις περίπου στο 2%. Δεν μπορεί το 2% να καθυστερεί το 98%», τόνισε.

«Μιλάμε για μια ραγδαία βελτίωση σε σχέση με αυτό που βιώνουμε σήμερα», υπογράμμισε για τη νέα εποχή στις μεταβιβάσεις ακινήτων. «Με 1172 υπηρεσίες ήδη στο gov.gr προσπαθούμε να βοηθήσουμε κάθε πολίτη. Ο στόχος είναι όλα αυτά να γίνουν μια χιονοστιβάδα και να αλλάξει εν τέλει το κράτος», ανέφερε κλείνοντας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.