ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurobank Properties: Α.Μ.Κ. 77,9 εκατ. ευρώ

20:10 - 03 Σεπ 2007 | Ακίνητα
Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank Properties κατά το ποσό των 77.958.000 ευρώ αποφάσισε τη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2007 σε έκτακτη συνεδρίαση η Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, με καταβολή μετρητών δι’ εκδόσεως 36.600.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας 2,13 ευρώ η κάθε μια με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων με αναλογία 3 Νέες Μετοχές προς 2 παλαιές μετοχές.

Αναφορικά με την Τιμή Διάθεσης των Νέων Μετοχών, αποφασίστηκε να εξουσιοδοτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας (σύμφωνα με το άρθρο 13 παράγραφος 6 του Ν. 2190/1920, ως ισχύει) να την ορίσει εντός χρονικού διαστήματος 1 έτους από την ημερομηνία της παρούσης. Η Τιμή Διάθεσης αποφασίστηκε να δύνανται να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής των υφιστάμενων μετοχών της Εταιρείας κατά το χρόνο αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης. Τέλος, η διαφορά μεταξύ της Τιμής Διάθεσης και της ονομαστικής αξίας των Νέων Μετοχών θα αχθεί σε πίστωση του λογαριασμού «Διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιον».

Περαιτέρω, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε τη μη έκδοση κλασματικών υπολοίπων επί Νέων Μετοχών. Επίσης, όρισε προθεσμία δεκαπέντε ημερών για την άσκηση του δικαιώματος προτίμησης από δικαιούχους.

Η προθεσμία για την κάλυψη και καταβολή του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας ορίστηκε τετράμηνη, αρχόμενη από την ημερομηνία της ληφθεισόμενης, κατά τα ανωτέρω, απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας αναφορικά με τον προσδιορισμό της Τιμής Διάθεσης των Νέων Μετοχών και δυνάμενη να παραταθεί κατά ένα ακόμη μήνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.Οι Νέες Μετοχές που θα προκύψουν από την αποφασισθείσα αύξηση θα δικαιούνται μέρισμα από τα κέρδη της χρήσης 2007.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.