ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακοίνωση

17:42 - 30 Ιαν 2008 | Ακίνητα
Η τουριστική αξιοποίηση της ιδιοκτησίας της εταιρίας μας στην περιοχή Πουνταζέζα Λαυρίου, την οποία αγόρασε από την Εθνική Κτηματική Τράπεζα της Ελλάδος, γίνεται απολύτως νομότυπα και αφού επανειλημμένως ελέγχθηκε εξονυχιστικά από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ, του ΥΠΠΟ, τη Δασική Υπηρεσία, τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής και τον Ε.Ο.Τ. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι μετά από γενόμενες καταγγελίες, οι Υπηρεσίες της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής, οι οποίες είχαν ελέγξει διεξοδικά το ακίνητο κατά τη διαδικασία εγκρίσεως της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, διενήργησαν, ως μόνες αρμόδιες, εκ νέου αυτοψία στις 10.12.2007, κατά την οποία διαπιστώθηκε για μία ακόμη φορά η παντελής έλλειψη ρεμάτων εντός της ιδιοκτησίας μας. Στο ίδιο δε έγγραφο που επιβεβαιώνει την έλλειψη ρεμάτων επιβεβαιώνεται επίσης ότι "Το γεγονός ότι η οδός προσπέλασης δεν είναι ασφαλτοστρωμένη σε όλο της το μήκος σε πλάτος 5,50 μέτρων δεν αποτελεί περιοριστικό παράγοντα για την προσπέλαση σε ξενοδοχειακή μονάδα."
- Ένταξη στο Δίκτυο NATURA
Η ιδιοκτησία μας, δεν βρίσκεται σε περιοχή ενταχθείσα στο Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο Natura 2000, όπως βεβαιώνεται από : α. το υπ'αρ.πρωτ.157849/3075/08.7.04 έγγραφο της αρμόδιας υπηρεσίας του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (Τμήμα Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος), β. το υπ'αρ.πρωτ.158779/4727/10.11.2004 έγγραφο της ιδίας υπηρεσίας και γ. από το υπ' αριθ. Δ.Υ./12.8.04 έγγραφο του Δασαρχείου Λαυρίου. Και στα δύο έγγραφα του Τμήματος Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος αναφέρεται ρητά ότι το ακίνητο της εταιρίας μας ".. βρίσκεται στην περιοχή "Πασσάς", η οποία δεν περιλαμβάνεται στην ευρύτερη περιοχή "ΣΟΥΝΙΟ - ΝΗΣΙΔΑ ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΖΩΝΗ" που με κωδικό GR3000005 έχει προταθεί για ένταξη στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Natura 2000 (Οδηγία 92/43/ΕΟΚ).". Στο άνω υπό β. έγγραφο μάλιστα αναφέρεται ότι ".. στο άμεσο μέλλον δεν προγραμματίζεται από την Υπηρεσία μας επέκταση της συγκεκριμένης περιοχής ώστε να συμπεριλάβει και την περιοχή της Πουνταζέζας στον χαρακτηρισμό της σαν περιοχή προστασίας σύμφωνα με το Ν.1650/1986.".
- Προστασία αρχαιοτήτων
Από το 1989 είχε χορηγηθεί έγκριση για την ανέγερση εξοχικών κατοικιών από την τότε Υπουργό Πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη. Καθ' όσον αφορά τη συγκεκριμένη τουριστική αξιοποίηση, το ΚΑΣ την ενέκρινε ομόφωνα κατά την 13/18.4.06 Συνεδρία του, μετά από αυτοψία που διενεργήθηκε από δεκαμελή επιτροπή στις 04.4.06. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι αφ' ενός μεν ο Ναός του Ποσειδώνα βρίσκεται σε απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων, η δε επίμαχη έκταση δεν συμπεριλαμβάνεται στις περιοχές υπό στοιχεία Β1 και Β2 (περιοχές απολύτου και μέσης προστασίας τοπίου αρχαιολογικών χώρων) του π.δ. της 17-2-1998 (Ζ.Ο.Ε. Λαυρεωτικής).
- Μη δασικός χαρακτήρας
Με την υπ' αρ.34/2003 απόφαση της Α/βαθμίου Επιτροπής Δασικών Αμφισβητήσεων της Ν.Α. Ανατολικής Αττικής εκρίθη ότι η έκτασή μας δεν έχει δασικό χαρακτήρα. Η απόφαση αυτή έχει καταστεί αμετάκλητη και δεν έχει προσβληθεί ενώπιον της Β/θμιας Επιτροπής, κατά την ειδική ενδικοφανή διαδικασία που προβλέπει το άρθρο 14 Ν.998/1979.
- Εύρος του δρόμου προσπέλασης
Η κοινόχρηστη οδός σύνδεσης της ιδιοκτησίας με την παραλιακή οδό καλύπτει σε όλο το μήκος της τις προϋποθέσεις του νόμου, δηλαδή σε κανένα σημείο το εύρος της οδού δεν είναι μικρότερο των 5,50 μέτρων, το οποίο και αποτελεί την προβλεπομένη από το π.δ.43/2002 προϋπόθεση. Αυτό που έχει μειωθεί λόγω των καιρικών συνθηκών και της διελεύσεως βαρέων οχημάτων είναι το εύρος της ασφαλτόστρωσης, το οποίο βέβαια δεν μειώνει και το εύρος της οδού, είναι δε αυτονόητο ότι στο τμήμα αυτό (66,00 μ) η ασφαλτόστρωση θα αποκατασταθεί με δαπάνες της εταιρίας μας.
- Ανάκληση της βεβαίωσης του Δήμου Λαυρεωτικής
Ο Δήμος ουδέποτε ανεκάλεσε το υπ' αρ. πρωτ. 4801/24.6.05 έγγραφό του και δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ανάκληση το αίτημα του Δημάρχου για επανεξέταση του θέματος από τις υπηρεσίες της Νομαρχίας "για λόγους δεοντολογίας, ηθικής τάξης και διαφάνειας", όταν ο μόνος αρμόδιος για την χορήγηση της απαιτουμένης βεβαιώσεως είναι ο Δήμος.
- Δήθεν ύπαρξη ρεμάτων εντός της ιδιοκτησίας μας
Η
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.