ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελβιεμέκ: Ενέργειες για άρση της επιτήρησης

19:51 - 31 Μαρ 2008 | Ακίνητα
Στις απαραίτητες ενέργειες για την άρση του καθεστώτος της επιτήρησης των μετοχών αναμένεται να προβεί η εταιρία Ελβιεμέκ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της.

Πιο αναλυτικά:

Από την 1/1/2006 η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε την παρακολούθηση των παγίων στοιχείων της και ειδικότερα του λογαριασμού Οικόπεδα, σε τρέχουσα αξία σύμφωνα με τις διατάξεις του ΔΠΧΠ 16.

Για τον προσδιορισμό αυτής της αξίας η εταιρεία χρησιμοποίησε ανεξάρτητο, διεθνώς αναγνωρισμένο, οίκο εκτιμητών ακινήτων. Οι εκθέσεις των εκτιμήσεων προσδιόρισαν την αξία των οικοπέδων σε ευρω 46,7 εκατ. έναντι αξίας ευρω 4,4 εκατ., που απεικονίζονταν στις οικονομικές καταστάσεις κατά την 31/12/2005.

Η εταιρεία αναμένει την έγκριση των επιχειρηματικών της σχεδίων (Εμπορευματικό Κέντρο στην ιδιοκτησία της στα Οινόφυτα και Φωτοβολταϊκό Πάρκο στο Τάχυ της Θήβας) από τα αρμόδια Υπουργεία, οπότε και, σε συνδυασμό με την ανάγκη για αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, που θα προκύψει τότε για την υλοποίηση των σχεδίων αυτών, θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό του Χ.Α.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.