ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απεργιολόγιο

23:48 - 01 Απρ 2009 | Ατομικά Συμφέροντα
Γενική απεργία την Πέμπτη για τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, μετά από κοινή απόφαση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Στο επίκεντρο της απεργίας είναι η προστασία των εργασιακών, ασφαλιστικών και οικονομικών δικαιωμάτων.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία, τα Κέτρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, Υπηρεσίες Πρόνοιας και τα Θεραπευτήρια.

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συμμετέχουν με στάσεις εργασίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι απεργοί για τη μετακίνηση τους στις συγκεντρώσεις.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τη ΓΣΕΕ, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας, ως εξής:

Στο Μετρό και τον ΗΣΑΠ από την έναρξη της βάρδιας έως 09:00 το πρωί και από 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Στην ΕΘΕΛ και τον ΗΛΠΑΠ από έναρξη της βάρδιας έως 08:00 το πρωί και από 22:00 έως λήξη της βάρδιας.

Οι εργαζόμενοι στο Τραμ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία, όπως επίσης και οι εργαζόμενοι στους Σιδηροδρόμους, όπως ανακοινώθηκε.

Οι λεωφορειακές γραμμές EXPRESS που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 05.00 μέχρι τις 08.00 και από τις 22.00 μέχρι τις 24.00.

Στην απεργία συμμετέχει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ΠΝΟ και οι Λιμενεργάτες. Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα λάβουν μέρος στην κινητοποίηση με στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 16:00, ενώ λόγω της απεργίας ακυρώνονται 70 πτήσεις της ΟΑ και 23 της Aegean τροποποιούνται τα δρομολόγια σε πέντε και 23 πτήσεις αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης θα πραγματοποιηθεί κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 11.00 π.μ. στο Πεδίο Αρεως και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.