ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tι θα ισχύει πλέον για ληξιπρόθεσμες - Τειρεσία

09:35 - 10 Δεκ 2009 | Ατομικά Συμφέροντα
Δόθηκε στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο που αφορά στη διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά, το οποίο παρουσιάστηκε χθες από την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη στο Υπουργικό Συμβούλιο. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί σήμερα το βράδυ στη Βουλή.

Μεταξύ των αλλαγών που έχουν περάσει στο τελικό σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση των οφειλών επιχειρήσεων και επαγγελματιών προς τα πιστωτικά ιδρύματα, είναι ότι εντάσσονται και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές μετά την 1.1.2005, ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες διευκρινήσεις για τις ενήμερες οφειλές.

Ειδικότερα και σε ότι αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές μετά την 1.1.2005 θα γίνει με 2 έτη περίοδο χάριτος για την απόσβεση του κεφαλαίου, εξόφληση του κεφαλαίου με τοκοχρεολυτικές δόσεις τουλάχιστον 5 ετών, μέχρι 1 εκατ. Ευρώ ανά τράπεζα και ανά δανειολήπτη και μέχρι 3 εκατ. ευρώ για όλες τις τράπεζες συνολικά ανά δανειολήπτη, με επιτόκιο της ενήμερης οφειλής.

Με την προϋπόθεση καταβολής 10% της οφειλής μέχρι 15.4.2010, ενώ οι τόκοι υπερημερίας και ανατοκισμού διαγράφονται μόνον εφόσον έχει εξοφληθεί το 50% της οφειλής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.