ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενθαρρυντική η πρώτη γεύση των εκπτώσεων

09:35 - 18 Ιαν 2010 | Ατομικά Συμφέροντα
Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, ώρα 15.00, οδός Ερμού. Πρώτη ημέρα των εκπτώσεων και ο πιο εμπορικός δρόμος της Αθήνας σφύζει από ζωή. Ενθαρρυντικά τα πρώτα μηνύματα. Άντρες, γυναίκες, παιδιά που περίμεναν με λαχτάρα την έναρξη της περιόδου των εκπτώσεων, έχουν τώρα... πιάσει δουλειά! Περπατούν πάνω κάτω, παρατηρούν, συγκρίνουν, ψωνίζουν! Την ίδια ώρα, για μια κερδοφόρα περίοδο ευελπιστεί από την πλευρά του και ο εμπορικός κόσμος της χώρας, με μόνη ελπίδα την τόνωση της αγοράς. Οι εκπτώσεις στα περισσότερα μαγαζιά ξεκινούν από 20% και αγγίζουν ακόμη και το 60%.

Οι καταναλωτές δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις τιμές των προϊόντων και μπορούν - όπως εξηγούν στο 'R' - επιτέλους να κάνουν τις αγορές που επιθυμούν εδώ και πάρα πολύ καιρό. 'Η κατάσταση έχει δυσκολέψει πολύ. Έχουμε ανάγκη τόσα πράγματα και κάνουμε υπομονή μέχρι τις εκπτώσεις. Είναι η μόνη περίοδος που μπορούμε πλέον να ψωνίσουμε', αναφέρουν χαρακτηριστικά. 'Ο κόσμος ανταποκρίνεται, κάτι που μας ευχαριστεί πολύ' δηλώνουν χαρακτηριστικά την ώρα που εξυπηρετούν τον κόσμο οι έμποροι. Περνάμε πολύ δύσκολα. Η αγορά έχει παγώσει. Μακάρι στις εκπτώσεις η κίνηση να ζωηρέψει', συνεχίζουν.

'Θετικά ξεκίνησε η πρώτη ημέρα των εκπτώσεων. Ο κόσμος έδειξε ενδιαφέρον, γεγονός αρκετά ελπιδοφόρο' επισημαίνει στο 'R' ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), κ. Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι η κίνηση της φετινής πρεμιέρας των εκπτώσεων σύμφωνα με κάποιους πρώτους υπολογισμούς εμφανίζεται μειωμένη κατά 10% συγκρινόμενη με την περσινή πρώτη ημέρα των εκπτώσεων.

Ωστόσο, η εικόνα μοιάζει αρκετά καλύτερη από εκείνη της περιόδου των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καθώς η κίνηση στην αγορά τη φετινή εορταστική περίοδο ήταν μειωμένη κατά 25% σε σχέση με πέρυσι. Το ανωτέρω γεγονός επιβεβαιώνει και ο κ. Κορκίδης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι 'πάντα μια κακή εορταστική περίοδο την ακολουθεί μια καλή περίοδος εκπτώσεων'.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, η πρώτη ημέρα των εκπτώσεων είναι καθαρά διερευνητική. Πλήρης εικόνα κίνησης της αγοράς θα υπάρξει στο τέλος της πρώτης εβδομάδας. 'Περιμένουμε τους καταναλωτές να μας στηρίξουν. Εμείς έχουμε κάνει ό,τι καλύτερο για εκείνους, με τιμές ιδιαίτερα προσιτές', συμπληρώνει ο κ. Κορκίδης, ο οποίος αισιοδοξεί για έναν ακόμη λόγο. 'Η χειμερινή αγορά δεν είχε ουσιαστικά στηριχθεί, αφού ούτε ο καιρός δεν βοηθούσε. Με την πτώση της θερμοκρασίας τώρα ευελπιστούμε ότι ο κόσμος θα προμηθευτεί τα χειμερινά είδη που τόσο καιρό δεν χρειαζόταν'.

Υπενθυμίζεται ότι οι χειμερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως τις 27 Φεβρουαρίου.

Μαρίνα Φούντα

Τελευταία τροποποίηση στις 10:44 - 19 Ιαν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.