ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απεργιολόγιο

09:38 - 04 Φεβ 2010 | Ατομικά Συμφέροντα
Μήνας των απεργιών μπορεί να χαρακτηριστεί ο Φεβρουάριος, καθώς από χθες Πέμπτη ξεκίνησε μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων. Πρώτοι σέρνουν το χορό εφοριακοί και τελωνειακοί που πραγματοποιούν απεργία έως σήμερα Παρασκευή, διαμαρτυρόμενοι για την περικοπή των επιδομάτων τους, ενώ έχουν προαναγγείλει κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Το απεργιακό μπαράζ για την εισοδηματική πολιτική που προανήγγειλε η κυβέρνηση συνεχίζεται στις 10 Φεβρουαρίου με την κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, στην οποία θα συμμετέχουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί και νοσηλευτές.

Κινητοποίηση στις 24 του μηνός προανήγγειλε η ΓΣΕΕ, μετά το αδιέξοδο στο οποίο κατέληξε η δεύτερη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων για τη συλλογική σύμβαση εργασίας του 2010, στον απόηχο των κυβερνητικών ανακοινώσεων για γενικό πάγωμα μισθών στο Δημόσιο.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ.Παναγόπουλος προανήγγειλε απεργία στις 24 Φεβρουαρίου και αποχώρηση από το διάλογο για το ασφαλιστικό, καταγγέλλοντας τις ανακοινώσεις περί αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης πριν ολοκληρωθεί το έργο της επιτροπής.

Bloomberg: Οι απεργίες στην Ελλάδα απειλούν τα σχέδια Παπανδρέου

Το μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων που έχει εξαγγελθεί για το Φεβρουάριο απειλεί την εφαρμογή των σχεδίων της κυβέρνησης Παπανδρέου για τη μείωση του ελλείμματος. Το ανωτέρω σχόλιο περιλαμβάνεται σε δημοσίευμα του Bloomberg. Στο εν λόγω δημοσίευμα εκφράζονται έντονες ανησυχίες για τις συνέπειες των απεργιών που έχουν εξαγγείλει μέσα στο μήνα εφοριακοί, τελωνειακοί, ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, στον απόηχο των αγροτικών μπλόκων που έχουν ήδη προκαλέσει πολλά προβλήματα στην ελληνική αγορά και ακόμη καλά κρατούν.

Στο δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρονται τόσο η απόφαση της ΓΣΕΕ να προχωρήσει σε απεργία στις 24 Φεβρουαρίου, όσο και η απόφαση της ΑΔΕΔΥ για απεργία στις 10 του μήνα.

Το σχέδιο της Ελλάδας να μειώσει το έλλειμμά της κέρδισε την υποστήριξη της Κομισιόν, επισημαίνει τo διεθνές πρακτορείο, αναφερόμενο στο ‘πράσινο φως’ που άναψαν χθες οι Ευρωπαίοι στο ελληνικό Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, μετά τα πρόσθετα μέτρα που ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός το βράδυ της Τρίτης.

'Το πρώτο βήμα του σχεδίου (της κυβέρνησης Παπανδρέου) έχει ήδη πάρει το δρόμο του και τώρα έχει λάβει και την έγκριση της Κομισιόν' δήλωσε ο Ioannis Sokos, αναλυτής της BNP Paribas SA. και συμπλήρωσε 'Το δεύτερο βήμα έχει να κάνει με την ελληνική κυβέρνηση και τους Έλληνες πολίτες. Αυτό είναι τόσο δύσκολο, όσο και το πρώτο βήμα'.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:50 - 05 Φεβ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.