ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απεργιολόγιο

09:31 - 05 Μαρ 2010 | Ατομικά Συμφέροντα
Την κήρυξη 24ωρης απεργίας, σήμερα, στο ΑΠΕ, στην ΕΡΤ τη Γενική Γραμματεία Τύπου - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, το Κανάλι της Βουλής και τους Δημοτικούς Ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, «απαιτώντας τον σεβασμό στις Συλλογικές συμβάσεις εργασίας και την άμεση απόσυρση της απειλής περικοπών στους μισθούς κατά 7%» αποφάσισε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Ακόμη, αποφάσισε 2ωρη στάση εργασίας, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι σε όλα τα Μέσα ενημέρωσης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δηλώνει ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση θίγουν βάναυσα κρίσιμα εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις και πρέπει να αποσυρθούν αμέσως.

* Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ κηρύσσει για την Παρασκευή, 5 Μαρτίου, από τις 6 το πρωί έως τις 6 το πρωί της επομένης, 24ωρη απεργία στην ΕΡΤ, το ΑΠΕ, τη Γενική Γραμματεία Τύπου-Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, το Κανάλι της Βουλής και τους Δημοτικούς Ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, απαιτώντας τον σεβασμό στις ΣΣΕ και την άμεση απόσυρση της απειλής περικοπών στους μισθούς κατά 7%.

* Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ κηρύσσει την ίδια ημέρα 2ωρη στάση εργασίας, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι σε όλα τα Μέσα και καλεί τους δημοσιογράφους σε συγκέντρωση μπροστά στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ για να συμμετάσχουμε στο εργατικό συλλαλητήριο στη Βουλή, την ώρα που θα συζητείται το κυβερνητικό νομοσχέδιο.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, μετά την ανακοίνωση των κυβερνητικών μέτρων, ακύρωσε, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, την προγραμματισμένη για σήμερα συνάντησή του με τον υπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο.

Η ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ σε άμεση κινητοποίηση απαιτώντας:

* Να αποσυρθούν τα κυβερνητικά μέτρα.

* Κάτω τα χέρια από τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα.

* Κάτω τα χέρια από τους μισθούς και τις συντάξεις.

* Κάτω τα χέρια από τις ΣΣΕ.

* Όχι στα άδικα και αντικοινωνικά φορολογικά μέτρα».

Χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς η χώρα σήμερα

Ακινητοποιημένα θα μείνουν σήμερα, Παρασκευή 5 Μαρτίου, όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, στον απόηχο της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ, αντιδρώντας στα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, χειρόφρενο θα τραβήξουν από τα ξημερώματα και για 24 ώρες όλα τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, τα τρόλεϊ, το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, ο προαστιακός και το τραμ.

Ακόμη, αναστέλλονται όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια των τρένων του ΟΣΕ.

Εικοσιτετράωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν οι τεχνικοί του ΟΑΣΑ.

Επιπλέον, προβλήματα αναμένονται και στις αεροπορικές μεταφορές, λόγω της συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στη στάση εργασίας - 12 το μεσημέρι έως 4 το απόγευμα - που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, γεγονός που σημαίνει ότι τις ώρες εκείνες δεν πρόκειται να γίνει καμία απολύτως πτήση από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια.

Επίσης, ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ αποφάσισαν την κήρυξη πανελλαδικής στάσης εργασίας για την Παρασκευή, από τις 12.00 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου και την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων και συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα.

Σε έκτακτη σύσκεψη της ΓΣΕΕ και των συνδικαλιστικών Στελεχών, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων Αττικής, επικυρώθηκε η σημερινή στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00, ενώ για όσες ομοσπονδίες ή Εργατικά Κέντρα έχουν τη δυνατότητα για 24ωρη απεργία, υπάρχει κάλυψη από τη ΓΣΕΕ.

Εικοσιτετράωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή και οι νοσοκομειακοί γιατροί. Για το λόγο αυτό στα δημόσια νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά θα εξυπηρετούνται από τις 8 το πρωί μόνο τα επείγοντα περιστατικά. Τα νοσοκομεία της περιφέρειας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας από τις 10 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι.

Kινητοποιήσεις και από ΟΛΜΕ - ΔΟΕ

Απεργούν σήμερα και οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και μέσης εκπαίδευσης. Για λεηλασία «των οικονομικών, εργασιακών κι ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, που εξήγγειλε χθες η κυβέρνηση με τα νέα βαθιά αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα», κάνει λόγο η ΔΟΕ.

Για «πρωτοφανή αντεργατικά μέτρα» κάνει λόγο η ΟΛΜΕ και καλεί επίσης τους καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης να συμμετέχουν μαζικά στην σημερινή συγκέντρωση στη Βουλή (13.00).

Επίσης, από την ΟΛΜΕ αποφασίστηκε η μετάθεση της προγραμματισμένης απεργίας της 8ης Μαρτίου για τη 16η του μήνα, ώστε να συμπέσει με την 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει, η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε επίσης τις εξής παρεμβάσεις:

- Την Δευτέρα 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, παρέμβαση για το Ασφαλιστικό με αιχμή τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών. Την ημέρα αυτή θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο Ξενοδοχείο Εσπέρια.

- Την Τετάρτη 10 Μαρτίου παράσταση διάβημα αντιπροσωπείας συνδικαλιστικών στελεχών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όπου θα έχει κατευθυνθεί και το συλλαλητήριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.