ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα προθεσμία για κατάθεση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας

08:47 - 29 Μαρ 2010 | Ατομικά Συμφέροντα
Τη δυνατότητα να καταθέσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, μέχρι και τις 31/5, θα έχουν οι επιχειρηματίες που θα ενταχθούν στις διατάξεις του νόμου, ο οποίος αφορά στη ρευστότητα της αγοράς, δίνει ρύθμιση που ψηφίστηκε από τη Βουλή με το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη ρύθμιση του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, έως τις 15 Απριλίου, που είναι η καταληκτική ημερομηνία ένταξης επιχειρηματιών στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου, οι τράπεζες θα κάνουν δεκτά τα δικαιολογητικά με τη δέσμευση ότι θα καταθέσουν τη φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα μέχρι και τις 31 Μαΐου 2010.

Η ''διευκόλυνση'' αυτή εκτιμάται ότι ήταν απαραίτητη προκειμένου να αξιοποιήσουν οι επιχειρηματίες τα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ για την ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα που θα αρχίσουν να τρέχουν μετά το Πάσχα. Αυτό το διάστημα το ΤΕΜΠΜΕ επεξεργάζεται, από κοινού με τις τράπεζες, τους ακριβείς όρους και προϋποθέσεις που θα ισχύσουν για το σχετικό πρόγραμμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.