ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Unit Linked: Επένδυση και Ασφάλιση με ένα προϊόν

22:30 - 09 Ιουν 2006 | Ατομικά Συμφέροντα
Οι εξελίξεις και οι τάσεις της ελληνικής αγοράς επενδυτικών προϊόντων οδηγούν τους επενδυτές στην αναζήτηση νέωντρόπων τοποθέτησης των χρημάτων τους.

Προς την κατεύθυνση αυτή, δηλαδή της αποκόμισης του μεγαλύτερου δυνατού οφέλους με το μικρότερο δυνατό κίνδυνο,  στο χώρο των ασφαλίσεων ζωής αναπτύσσεται  η, σχετικά πρόσφατα εισηγμένη στην αγορά μας, γενιά των προϊόντων Unit Linked. Τα προγράμματα αυτά ανήκουν στην κατηγορία των σύγχρονων επενδυτικών προϊόντων που συνδυάζουν επένδυση με ασφαλιστική κάλυψη ακόμα και με ελάχιστα χρήματα. 

Η λειτουργία των ασφαλιστικών προγραμμάτων Unit - Linked βασίζεται στη σύνδεσή τους με μονάδες αμοιβαίων κεφαλαίων ή εσωτερικών μεταβλητών κεφαλαίων, ανάλογα με την πολιτική της κάθε ασφαλιστικής εταιρείας, που επενδύουν στην ελληνική και διεθνή αγορά. 

Σύμφωνα με στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς, τα Unit - Linked είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για τη συστηματική αποταμίευση, με σκοπό τη συνταξιοδότηση ή τη δημιουργία ενός εφάπαξ ποσού ή και την αντιμετώπιση σπουδών των παιδιών, συνδυασμένα μάλιστα και με ασφαλιστική προστασία.

Τα κύρια χαρακτηριστικά των Unit - Linked είναι τα εξής:  

- Διαφάνεια, αφού ο πελάτης γνωρίζει από την αρχή το ποσό που επενδύεται κάθε χρόνο, καθώς επίσης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί καθημερινά την πορεία των επενδυτικών του επιλογών από τον τύπο, όπου δημοσιεύονται οι αποδόσεις των διαφόρων κεφαλαίων.  

- Ασφαλιστική προστασία, αφού ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το συνδυασμό της ασφαλιστικής κάλυψης που του ταιριάζει ( π.χ. θάνατο, ανικανότητα, νοσοκομειακή περίθαλψη κλπ.) καθορίζοντας παράλληλα και την επενδυτική πολιτική που θα ακολουθήσει.  

- Ευελιξία, αφού ο ασφαλισμένος επιλέγει ο ίδιος την κατανομή της επένδυσής του, σε μονάδες Επενδυτικών Κεφαλαίων διαφόρου μορφής και επενδυτικής πολιτικής.  

- Υψηλότερες αποδόσεις, στη διαχείριση των χαρτοφυλακίων, που εξασφαλίζονται από την τεχνογνωσία και εμπειρία ειδικών διαχειριστών. 

- Φορολογική απαλλαγή των ασφαλίστρων.  

- Δυνατότητα αυξομείωσης του επενδυόμενου ποσού.  

- Δυνατότητα μεταφοράς ανάλογα με τις αποδόσεις της χρηματαγοράς από μία μορφή επένδυσης σε άλλη.  

- Εγγυημένη ετήσια απόδοση, ανάλογα με το προϊόν και την ασφαλιστική εταιρεία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.