ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς να κερδίσετε... ευρώ από τις «έξυπνες» κάρτες

17:05 - 24 Ιουλ 2006 | Ατομικά Συμφέροντα
Στη διάθεση νέων «έξυπνων» πιστωτικών καρτών, που επιβραβεύουν με πολλά ευρώ όσους τις χρησιμοποιούν για τις αγορές τους, προχώρησαν οι τράπεζες.

Τα νέα προγράμματα επιβράβευσης των καρτών προσφέρουν εκπτώσεις για την αγορά αγαθών και υπηρεσιών σε όσους πληρώνουν τις συναλλαγές τους επί πιστώσει.

Συγκεκριμένα, τα πιστωτικά ιδρύματα σε συνεργασία με εμπορικές επιχειρήσεις επιβραβεύουν τους καλούς πελάτες με διάφορα προνόμια, όπως δώρα και εκπτώσεις. Για παράδειγμα, κάθε φορά που ο καταναλωτής χρησιμοποιεί την κάρτα του για τις αγορές του, συλλέγει πόντους, τους οποίους μπορεί να εξαργυρώσει είτε με δωροεπιταγές από συγκεκριμένα καταστήματα είτε με δώρα είτε με εκπτώσεις στις επόμενες συναλλαγές του.

Η νέα τεχνολογία

Το βασικό χαρακτηριστικό των εν λόγω καρτών είναι ότι διαθέτουν ειδικό μικροεπεξεργαστή, ο οποίος καταγράφει αυτόματα όλες τις κινήσεις των κατόχων τους.

Παράλληλα, παρέχεται μεγαλύτερη ασφάλεια σε σχέση με τις «συμβατικές» πιστωτικές κάρτες, καθώς η κλοπή των δεδομένων της κάρτας και η δημιουργία πλαστής είναι αδύνατη.

Επίσης, προσφέρεται η δυνατότητα προσαρμογής της κάρτας στις ανάγκες του κατόχου. Με αυτόν τον τρόπο, ο πελάτης της τράπεζας μπορεί να επιλέγει το ύψος της ελάχιστης καταβολής, την ημερομηνία πληρωμής ή το αν οι καταβολές θα είναι μηνιαίες ή δεκαπενθήμερες.

Τα οφέλη για τις επιχειρήσεις

Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στα εν λόγω προγράμματα, μπορούν να επιτύχουν αύξηση των πωλήσεών τους και διεύρυνση του πελατολογίου τους.

Αναλυτικότερα, εξασφαλίζεται για τους εμπόρους ταχύτητα και ασφάλεια στην πραγματοποίηση των συναλλαγών, μέσω του διαρκώς εξελισσόμενου ηλεκτρονικού συστήματος συναλλαγών (δίκτυο τερματικών EFT/POS) και παρέχεται η δυνατότητα αύξησης του τζίρου τους με τη συμμετοχή σε προγράμματα ατόκων δόσεων ή μεταχρονολογημένων δόσεων.

Μάλιστα, ειδικά για τις επιχειρήσεις που διαθέτουν προϊόντα, η τιμή των οποίων ξεπερνά τα 200 ευρώ, η άμεση έκδοση κάρτας από τα καταστήματά τους, είναι βέβαιο ότι βοηθά στην αύξηση των πωλήσεών τους. Εξάλλου, εξασφαλίζεται διαφημιστική προβολή μέσω των οδηγών αγορών που συντάσσουν οι τράπεζες και αποστέλλουν στους κατόχους των καρτών.

Τι προσφέρουν τρεις τράπεζες

Η Εθνική Τράπεζα προσφέρει τις πιστωτικές κάρτες νέας γενιάς go, οι οποίες παρέχουν το πρόγραμμα επιβράβευσης go National στους κατόχους τους. Κάθε φορά που ο καταναλωτής χρησιμοποιεί τις πιστωτικές κάρτες go MasterCard ή VISA σε επιχείρηση που συμμετέχει στο πρόγραμμα go National, εξασφαλίζει άμεσο κέρδος με τη μορφή έκπτωσης σε επόμενη αγορά του σε οποιαδήποτε από τις επιχειρήσεις του προγράμματος.

Αναλυτικότερα, με κάθε αγορά στις επιχειρήσεις του προγράμματος, ο κάτοχος της κάρτας έχει κέρδος που αντιστοιχεί σε ποσοστό επί του ποσού των αγορών του, το οποίο είναι εκ των προτέρων γνωστό. Τα κέρδη των αγορών συγκεντρώνονται στο chip που είναι ενσωματωμένο στην κάρτα. Η εξαργύρωση του συνολικού κέρδους ή μέρος αυτού, γίνεται με τη μορφή έκπτωσης στις επόμενες αγορές, σε οποιαδήποτε επιχείρηση συμμετέχει στο πρόγραμμα go National.

Μετά την ολοκλήρωση κάθε συναλλαγής, η απόδειξη που τυπώνεται από το POS εμφανίζει το συνολικό κέρδος από το πρόγραμμα go National, το κέρδος από τη νέα αγορά και το υπόλοιπο του κέρδους από το πρόγραμμα. Αρχικά, στην απόδειξη της συναλλαγής εμφανίζεται η αξία της αγοράς με χρήση μίας πιστωτικής κάρτας go σε επιχείρηση που συμμετέχει στο πρόγραμμα. Στη συνέχεια, εμφανίζεται το κέρδος του καταναλωτή από τη συγκεκριμένη αγορά, τόσο από το πρόγραμμα go National (κέρδος 1% επί του ποσού αγοράς) όσο και από το Ιδιωτικό Πρόγραμμα της επιχείρησης στην οποία πραγματοποιήθηκε.

Οι κάτοχοι των καρτών Eurobank, συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιβράβευσης €πιστροφή. Κάθε φορά που χρησιμοποιούν την κάρτα τους σε επιχείρηση που συμμετέχει στο πρόγραμμα, εξασφαλίζουν επιστροφή μετρητών. Τα ευρώ της επιστροφής υπολογίζονται ως ποσοστό επί των αγορών, το οποίο ποικίλει ανά επιχείρηση και εξαργυρώνονται άμεσα στις επόμενες αγορές, σε οποιαδήποτε από τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Mπορεί να εξαργυρωθεί το σύνολο ή μέρος των ευρώ της €πιστροφής π

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.