ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολα τα «φοροδάνεια»

12:51 - 09 Οκτ 2011 | Ατομικά Συμφέροντα
Την ίδια στιγμή που οι τράπεζες δεν δίνουν δάνεια προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις λόγω κρίσης και έλλειψης ρευστότητας, διαφημίζουν φορο-δάνεια για την πληρωμή της έκτακτης εισφοράς, του τέλους επιτηδεύματος, το τέλος ακινήτων, το πρόστιμο για τους ημιυπαίθριους κ.λπ.

Πριν από λίγες ημέρες εισήλθε στο χορό η Eurobank, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις πληρωμών προς το Δημόσιο. Οπως αναφέρει η ανακοίνωση της τράπεζας, «Η Eurobank EFG αντιλαμβανόμενη τις συνθήκες που επικρατούν στην οικονομία και την ανάγκη ρευστότητας που δημιουργούν στο σύνολο των ελληνικών νοικοκυριών τα πρόσφατα φορολογικά μέτρα, παρέχει τη δυνατότητα στους πελάτες της να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους, μέσα από ολοκληρωμένα προγράμματα χρηματοδότησης».

Μεταξύ των υποχρεώσεων αυτών συμπεριλαμβάνονται:

  • Εκκαθαριστικό Σημείωμα Εισφορών & Τέλος Επιτηδεύματος
  • Ειδικό Τέλος Ακινήτων (μέσω λογαριασμού ΔΕΗ)
  • Ειδικό Πρόστιμο Διατήρησης Ρυθμιζόμενων Χώρων (ημιυπαίθριοι)
  • Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

Για την κάλυψη αυτών των υποχρεώσεων η Eurobank παρέχει τη δυνατότητα στους πελάτες της να επιλέξουν μεταξύ:

1) Πληρωμής μέσω πιστωτικών καρτών Eurobank

Με τις πιστωτικές κάρτες Eurobank, παρέχεται η δυνατότητα πληρωμής των έκτακτων εισφορών σε έως και 3 άτοκες δόσεις. Η συναλλαγή μπορεί να πραγματοποιηθεί στα Καταστήματα της Τράπεζας, τηλεφωνικά μέσω του Europhone Banking ή ηλεκτρονικά μέσω του www.livepay.gr.

2) Χρηματοδότησης  «Έκτακτων Εισφορών» με προνομιακούς όρους

Α) Χωρίς Εξασφάλιση

Η χρηματοδότηση των «Έκτακτων Εισφορών» απευθύνεται σε πελάτες της Τράπεζας, με προνομιακό κυμαινόμενο επιτόκιο και διάρκεια αποπληρωμής έως 60 μήνες.

Β) Με Εξασφάλιση

Παρέχεται η δυνατότητα χρηματοδότησης με εξασφάλιση ακινήτου, το οποίο προσφέρει τη μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια αποπληρωμής και τη χαμηλότερη δόση. Με τον τρόπο αυτό οι πελάτες της Τράπεζας μπορούν να έχουν τα ακόλουθα οφέλη:

  • Αποκτούν άμεσα την απαιτούμενη ρευστότητα
  • Λαμβάνουν την έκπτωση της εφάπαξ καταβολής από την Εφορία ή τον φορέα που εισπράττει την όποια εισφορά
  • Παρατείνουν σημαντικά την εξόφληση των υποχρεώσεών τους σε πολλαπλές δόσεις, χαμηλότερου ύψους.

Εμπορική Τράπεζα

Νέα δανειακά προγράμματα για τη χρηματοδότηση των φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών προσφέρει η Εμπορική Τράπεζα, δίνοντας της τη δυνατότητα έκπτωσης έως και 8% επί της εκάστοτε οφειλής.

Συγκεκριμένα, η τράπεζα προσφέρει το «Πρόγραμμα Φορολογικής Διευκόλυνσης», μέσω του οποίου οι πελάτες της μπορούν να δανειοδοτηθούν για την πληρωμή των υποχρεώσεών τους προς την εφορία, επωφελούμενοι της έκπτωσης που προσφέρεται για εφάπαξ εξόφληση των οφειλομένων.

Αν το δάνειο ληφθεί χωρίς εξασφαλίσεις το επιτόκιο ανέρχεται σε 9,90%, ενώ αν προσημειωθεί ακίνητο το επιτόκιο πέφτει στο 6%.

Το επιτόκιο είναι σταθερό για όλη τη διάρκεια του δανείου, η οποία μπορεί να φτάσει έως και τα 3 έτη, ενώ αν δοθούν εξασφαλίσεις διαμορφώνεται έως και τα 5 έτη.

Το ύψος του δανείου χωρίς την παροχή εγγυήσεων μπορεί να φτάσει έως και τα 15.000 ευρώ, ενώ αν δοθούν εξασφαλίσεις ανέρχεται έως και 30.000 ευρώ.

Στη πρώτη περίπτωση τα έξοδα διαμορφώνονται σε 50 ευρώ, ενώ στη δεύτερη σε 245 ευρώ, πλέον των εξόδων προσημείωσης του ακινήτου.

Επιστροφή 3% για πληρωμή με κάρτα

Παράλληλα, η Emporiki Bank μέσω των πιστωτικών της καρτών δίνει τη δυνατότητα πληρωμής της έκτακτης εισφοράς με δυνατότητα έκπτωσης 8%.

Συγκεκριμένα, αν η πληρωμή της έκτακτης εισφοράς εισοδήματος γίνει με την πιστωτική κάρτα, πιστώνει στο λογαριασμό των πελατών της το 3% του ύψους του φόρου.

Επειδή η πληρωμή στην εφορία γίνεται εφάπαξ, σε αυτήν την περίπτωση ο φορολογούμενος κερδίζει επιπλέον ένα 5%.

Δηλαδή η συνολική έκπτωση προσεγγίζει το 8%.

Συμπέρασμα

Αν είστε επιχειρηματίας και θέλετε να πάρετε δάνειο για να κάνετε επενδύσεις ή για να πληρώσετε τους μισθούς των υπαλλήλων σας, μάλλον θα βρείτε τη στρόφιγγα κλειστή.

Αν είστε ιδιώτης και θέλετε να αγοράσετε σπίτι με δάνειο, μάλλον θα βρείτε την πόρτα της τράπεζας κλειστή.

Αν είστε νοικοκυριό και θέλετε καταναλωτικό δάνειο για να πληρώσετε τα δίδακτρα των παιδιών σας, μάλλον θα βρείτε την πόρτα των τραπεζών κλειστή.

Αν, όμως, πρέπει να πληρώσετε τις έκτακτες εισφορές, τα τέλη ακινήτων και όλα τα έκτακτα-μόνιμα χαράτσια επειδή το κράτος δεν μπορεί να πιάσει τη φοροδιαφυγή, τότε μην ανησυχείτε. Οι τράπεζες είναι εδώ για να σας διευκολύνουν.

«Φοροδάνεια»

Attica Bank

 

Attica Τακτοποίηση Ακινήτων δάνειο έως 30.000 με επιτόκιο συνδεδεμένο με το euribor 1 μηνός πλέον περιθωρίου από 6% έως 8% και διάρκεια αποπληρωμής από 12 έως 120 μήνες

Citibank

Πληρωμή Έκτακτης Εισφοράς μέσω πιστωτικής κάρτας σε 6 άτοκες δόσεις

 

Eurobank

Πληρωμή μέσω των πιστωτικής κάρτας Φόρου Εισοδήματος, Έκτακτη εισφοράς, τέλους για ημιυπαίθριους / αυθαίρετα, ειδικού τέλος επί ακινήτων σε 3 έως 6 άτοκες δόσεις

Καταναλωτικό Δάνειο έως 6.000 ευρώ, διάρκειας έως 60 μήνες με επιτόκιο 10,6% ή Καταναλωτικό Δάνειο με εξασφάλιση με διάρκεια έως 25 χρόνια και επιτόκιο 6,5%

Τράπεζα Πειραιώς

Πληρωμή μέσω των πιστωτικής κάρτας Φόρου Εισοδήματος, Έκτακτη εισφοράς, τέλους για ημιυπαίθριους / αυθαίρετα, ειδικού τέλος επί ακινήτων σε 3 έως 12 άτοκες δόσεις

Καταναλωτικό δάνειο για πληρωμή φόρων με διάρκεια από 12 έως 24 μήνες και επιτόκιο 9,95%

Emporiki Bank

 

Καταναλωτικό δάνειο για πληρωμή φόρων έως 15.000 ευρώ με διάρκεια έως 36 μήνες ή Καταναλωτικό δάνειο με εξασφάλιση έως 30.000 ευρώ, διάρκεια έως 60 μήνες και σταθερό επιτόκιο 6%.Φέτος μπήκαν δυναμικά στην αγορά των φορο-δανείων η Eurobank και η Εμπορική Τράπεζα, η οποία μάλιστα εξασφαλίζει έκπτωση 8% επί της οφειλής. Υπενθυμίζεται ότι από πέρσι είχαν ξεκινήσει οι τράπεζες Αττικής, T Bank (πρώην Ασπίς) και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, προσφέροντας δάνεια για τους ημιυπαίθριους και για φόρους.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:54 - 09 Οκτ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.