ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολο το multi-νομοσχέδιο

14:09 - 22 Νοε 2011 | Ατομικά Συμφέροντα
Κατεβάστε και διαβάστε όλα τα κείμενα του πολυνομοσχεδίου και την εισηγητική έκθεση για μισθολόγιο, εφεδρεία, βαθμολόγιο, αλλαγές στις συντάξεις του δημοσίου, αλλά και στη φορολογία φυσικών προσώπων.
Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου για το νέο βαθμολόγιο-μισθολόγιο, καθώς και για τη καθιέρωση του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή.
  • Το προσχέδιο νόμου για το μισθολόγιο-βαθμολόγιο εδώ.
  • Οι ρυθμίσεις για την εργασιακή εφεδρεία εδώ.
  • Ολο το πολυνομοσχέδιο με τις νέες συνταξιοδοτικές και φορολογικές διατάξεις βρίσκεται εδώ.
  • Η αιτιολογική έκθεση του πολυνομοσχεδίου, εδώ.

Με το νέο βαθμολόγιο-μισθολόγιο καταργούνται όλα τα ειδικά επιδόματα, υπάρχει άμεση σύνδεση των αποδοχών με την παραγωγικότητα, μειώνονται σημαντικά οι αποδοχές στα λεγόμενα «ρετιρέ» του δημοσίου -ακόμη και με 50% από τις συνολικές αποδοχές που είχαν μέχρι σήμερα λόγω των υψηλών επιδομάτων όπως στο υπουργείο Οικονομικών- δίδονται μικρές αυξήσεις στους χαμηλά αμειβόμενους υπαλλήλους της τάξεως του 7%, καθώς ο κατώτατος μισθός ορίζεται στα 780 ευρώ, ενώ για τις προαγωγές προβλέπεται αξιολόγηση από τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Παραλλήλως, τριμελές συμβούλιο, που θα απαρτίζεται από έναν εκπρόσωπο του ΑΣΕΠ και δύο γενικούς διευθυντές, οι οποίοι θα ορίζονται από τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών, θα καταγράφει τις υπηρεσιακές ανάγκες σε όλους τους τομείς και φορείς του δημοσίου ανά κλάδο, κατηγορία και ειδικότητα του προσωπικού.

Οι μόνιμοι και οι αορίστου χρόνου υπάλληλοι θα μπορούν να μετακινούνται σε υπηρεσίες που υπάρχουν ελλείψεις με κοινή απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του εποπτεύοντος υπουργού.

ΠΗΓΗ: newspark

Τελευταία τροποποίηση στις 14:11 - 22 Νοε 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.