ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάντε έρευνα αγοράς και κερδίστε ένα μισθό το χρόνο

23:56 - 10 Ιουν 2012 | Ατομικά Συμφέροντα
Αποκλίσεις στις τιμές που φτάνουν ή που ξεπερνούν το 100% θα διαπιστώσετε αν κάνετε μια βόλτα στα σούπερ μάρκετ και τσεκάρετε τα ίδια προϊόντα. Βρείτε το σούπερ μάρκετ με τις χαμηλότερες τιμές στα προϊόντα που αγοράζετε περισσότερο και κερδίστε πάνω από 50 ευρώ το μήνα ή 700 ευρώ το χρόνο.

Αν δεν το κάνετε, δεν θα το πιστέψετε. Πάρτε χαρτί και μολύβι, κάντε αγορές ίδων προϊόντων από διαφορετικά σούπερ μάρκετ και μετά κάντε σύγκριση τιμών.

Οι διαφορές στις τιμές σε καθημερινά και τυποποιημένα προϊόντα είναι μεγάλες. Για παράδειγμα, στα αναψυκτικά βρήκαμε αποκλίσεις 20%, στις έτοιμες σάλτσες 30%, στα κρασιά 65%, στα δημητριακά 50% και σε ορισμένα άλλα προϊόντα οι διαφορές ήταν πάνω από 100% (πχ καφές στιγμιαίος).

Είναι, όμως, δυνατόν να γυρνάς από σούπερ μάρκετ σε σούπερ μάρκετ μέχρι να βρεις το φθηνότερο μακαρόνι; Οχι. Υπάρχουν, όμως, τρόποι για να περιοριστούν οι ακριβές αγορές άνευ λόγου.

Πρώτον, γράψτε μία λίστα με τα προϊόντα που αγοράζετε περισσότερο. Κάθε εβδομάδα αγοράστε ακριβώς τα ίδια προϊόντα και στις ίδιες ποσότητες από διαφορετικά σούπερ μάρκετ. Κάντε σύγκριση στο συνολικό ποσό. Επιλέξτε στο εξής το σούπερ μάρκετ με το χαμηλότερο ποσό στη συνολική αξία αγορών.

Δεύτερον, πάρτε την ίδια λίστα και ελέξτε μέσω ίντερνετ τις χαμηλότερες τιμές. Μια εύκολη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρονική εφαρμογή του Παρατηρητηρίου Τιμών, το οποίο θα βρείτε εδώ ή στη διεύθυνση http://www.e-prices.gr/search

Δείτε πίνακα με σύγκριση τιμών στο eranistis Personal Finance Magazine

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.