ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιστροφή στο τάπερ: εύκολες και υγιεινές συνταγές για γραφείο ή σχολείο

16:51 - 12 Σεπ 2012 | Ατομικά Συμφέροντα
Εχετε υπολογίσει πόσα χρήματα δαπανάτε το μήνα για σνακ, φαΐ ή κολατσιό εκτός σπιτιού; Η κρίση επιβάλει να επιστρέψουμε σε παλιές, παραδοσιακές και καλές συνήθειες: ταπεράκι για το γραφείο ή/και το σχολείο. Θα κάνει καλό στην τσέπη και στην υγεία.

Ακολουθούν μερικές εύκολες συνταγές ή απλές λύσεις που ανάλογα με την περίπτωση (γραφείο ή σχολείο) και την ηλικία αποτελούν εναλλακτικές λύσεις ή συμπληρωματικές με το κυλικείο.

Οι προτάσεις χωρίζονται με βάση το βαθμό δυσκολίας, από 1 (εύκολο) έως 3 (δύσκολο). Το κόστος των παρακάτω προτάσεων ανέρχεται στο ένα δέκατο της τιμής που θα πληρώνατε για κάτι αντίστοιχο αν το αγοράζατε απ’ έξω. Σκεφτείτε το!

Βαθμός δυσκολίας: 1

Το κολατσιό του οικοδόμου

Η πιο απλή και υγιεινή λύση για όλους. Σε ένα ταπεράκι βάζετε: τυρί, ελιές, ντοματούλα, αγγουράκι και αν θέλετε λίγο τουρσί. Σε ένα σακουλάκι τροφίμων βάζετε δύο τρεις φέτες ψωμί. Ετοιμοι!

Το κολατσιό του αγρότη

Πολύ θρεπτική λύση -ειδικά για τα παιδιά- αλλά για το καλοκαίρι. Σε ένα ταπεράκι βάζετε κομμένο καρπούζι ή/και πεπόνι ή/και σταφύλι (σταφίδα). Προσθέστε ένα κομμάτι τυρί φέτα. Παίρνετε μαζί σας και ψωμί. Ετοιμοι!

Το χειμωνιάτικο σνακ

Σε ένα σακουλάκι βάζετε μερικά αποξηραμένα φρούτα ή/και φρέσκα φρούτα και ξηρούς καρπούς (ανάλατοι). Μπορείτε να τα φάτε σκέτα ή να τα προσθέσετε σε γιαούρτι που μπορείτε να πάρετε από το γραφείο.

Το θρεπτικό

Αυγά βραστά, με αλατάκι και πιπεράκι! Τίποτα καλύτερο, εκτός κι αν τα συνοδεύσετε με λίγο τυρί και ψωμί.

Βαθμός δυσκολίας: 2

Αραβική πίτα με κοτόπουλο ή μπιφτέκι

Παίρνετε μία αραβική πίτα και ψιλοκόβετε το κοτόπουλο που έχει μείνει στο σπίτι ή το μπιφτέκι. Απλώστε περίπου δύο κουταλιές του γλυκού γιαούρτι και προσθέστε αν θέλετε λίγη μουστάρδα. Προσθέστε λίγο μαρούλι ή λάχανο ή ντομάτα και λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί. Αν θέλετε ρίξτε πάπρικα και τυλίξτε. Προστατέψτε την αραβική πίτα με μία μεμβράνη. Ετοιμοι!

Tip: Μπορείτε αντί για λαχανικά της αρεσκείας σας να προσθέσετε αβοκάντο κομμένο σε ράβδους. Σε αυτή τη λύση ταιριάζει πολύ να ρίξετε και λίγο λεμόνι. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε πίκλες ή κάποιο τουρσί.

Τοστ

Το κλασικό τοστ. Δεν βάζουμε βούτυρο στις φέτες του ψωμιού, παρά μόνο μία φέτα τυρί και μία φέτα ζαμπόν της αρεσκείας σας. Καλός συνδυασμός είναι το τυρί φέτα με σαλάμι αέρος. Μπορείτε να ψήσετε ή να το πάρετε μαζί σας ωμό.

Σάντουιτς

Αλείφετε το ψωμί του σάντουιτς με φυστικοβούτυρο ή με λίγο γιαούρτι αν θέλετε. Προσθέστε μία φέτα κίτρινου τυριού και δείτε στο ψυγείο μήπως έχει μείνει φαγητό από το βράδυ: κιμάς, κρέας, λαδερό κλπ. Βάλτε λίγο από το φαγητό που έμεινε ή προσθέστε αλλαντικά της αρεσκείας σας. Ταιριάζει πολύ να βάλετε ένα βραστό λουκάνικο Φρανκφούρτης ή ψητό χωριάτικο.

 

Διαβάστε τις υπόλοιπες συνταγές στο eranistis.eu - The Personal Finance Magazine

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.