ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φυσικό αέριο Vs Πετρέλαιο

23:00 - 25 Σεπ 2012 | Ατομικά Συμφέροντα
Με εξοικονόμηση που θα ξεπερνάει το 35% θα ξεκινήσει η χειμερινή περίοδος το τελευταίο τρίμηνο του 2012 για τους χρήστες του φυσικού αερίου έναντι του πετρελαίου θέρμανσης στην Αττική.

Tο φυσικό αέριο συνεχίζει να αποτελεί τη βέλτιστη, πιο αποδοτική και συμφέρουσα λύση κι έρχεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο να ανακουφίσει τις χιλιάδες των καταναλωτών που προβληματίζονται από την επικείμενη αύξηση της φορολογίας στο πετρέλαιο και αναζητούν μία λύση που δε θα επιβαρύνει περαιτέρω τον οικογενειακό προϋπολογισμό. 

Με λιγότερο άγχος για τους καταναλωτές φυσικού αερίου εκτιμάται ότι θα κυλήσει ο φετινός Χειμώνας. Ενδεικτικά, για το πρώτο τρίμηνο της περιόδου θέρμανσης στην Αττική (Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2012) σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, η τιμή του φυσικού αερίου εκτιμάται ότι θα είναι χαμηλότερη κατά τουλάχιστον 35% σε σχέση με αυτή του πετρελαίου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ΕΠΑ Αττικής έχει αποσυνδέσει την τιμή του φυσικού αερίου από την εγχώρια τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με αποτέλεσμα να μην ακολουθήσει την ανοδική πορεία της τιμής του πετρελαίου λόγω της αύξησης στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. 

Παράδειγμα Εξοικονόμησης Πολυκατοικίας με Φυσικό Αέριο

Πολυκατοικία 13 διαμερισμάτων (εγκατεστημένη ισχύς 200.000kcal/h)

Ετήσια κατανάλωση πολυκατοικίας (ενεργειακό ισοδύναμο) Ετήσιο κόστος πολυκατοικίας*  Ετήσιο κόστος ανά διαμέρισμα
 Φυσικό Αέριο  9.170 κυβ. μέτρα  8.436€  648€
 Πετρέλαιο Θέρμανσης  10.020 λίτρα  14.529€  1.117€
 Εξοικονόμηση   42% εξοικονόμηση με το φυσικό αέριο (6.093€) 
Αν υποθέσουμε ότι το ενδεικτικό κόστος μετατροπής εγκατάστασης θέρμανσης σε φυσικό αέριο:  €4.500 συμπ. ΦΠΑ  
-> Χρόνος απόσβεσης: λιγότερο από 1 έτος + δυνατότητα αποπληρωμής μέσω του προγράμματος χρηματοδότησης της ΕΠΑ Αττικής σε 18 ή 30 δόσεις

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο eranistis.eu - The Personal Finance Magazine

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.